Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ OPEN

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”

ΜΕ ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ


Δεν περίμεναν οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος, όπως και όλης της πατρίδας μας, να υπογραφεί αυτή η συμφωνία για να επιχειρήσουν στη γειτονική χώρα. Είναι κάτι το οποίο γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες, γι’ αυτό και είμαστε η δεύτερη χώρα σε επενδύσεις. Δεν φαντάζομαι να υπονοεί ο κύριος Σιμορέλης ότι οι επιχειρηματίες που πήγαν μαζί με τον κύριο Τσίπρα είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ και πάνε να κάνουν στο όνομα του δουλειές.

Είναι προφανές ότι εμείς θέλουμε να γίνονται επενδύσεις και στα Βαλκάνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη με ελληνικό χαρακτήρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι θετικό για την Ελληνική οικονομία και την εξωστρέφεια της. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να κρύψουμε τον προβληματισμό μας γι’ αυτό που έρχεται ως συνέπεια της συμφωνίας των Πρεσπών. Και αυτό διότι, εκτός από μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα, βλέπουμε ότι αναπτύσσονται μία σειρά νέων αλυτρωτισμών που έχουν συγκεκριμένο αποτύπωμα. Αυτό το οποίο έγινε είτε αφορά το αεροδρόμιο που ο κ. Τσίπρας έχασε τα λόγια του, είτε αφορά μία σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν τα εμπορικά σήματα, είναι εδώ. Δεν το έχει αντιμετωπίσει η συμφωνία των Πρεσπών ξέρετε, το έχετε σχολιάσει και εσείς εδώ,τι έγινε πριν από μία εβδομάδα με τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο Φίλιππος Βήτα. Καμία αυτοκριτική πια;

Για την επένδυση της Cosco.

Σε λίγο θα βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα πει ότι και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης και η Wall Street journal και όλα τα υπόλοιπα διεθνή έντυπα είναι fake News. Τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Εάν υπάρχει θέμα στον Πειραιά πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Cosco είναι μία επένδυση πολύ σημαντική, με καλές αμοιβές και των εργαζομένων και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δούμε πώς διασφαλίζουμε την πορεία της επένδυσης, όπως και όλων των επενδύσεων που όχι μόνο φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε αλλού, αλλά έρχονται και εδώ. Ήθελα να πω και κάτι ακόμα, εμείς πρέπει να δώσουμε σημασία και στους άνθρωπος που αμείβονται με 200 και 300 ευρώ, στους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υποστεί μειώσεις όλα τα τελευταία χρόνια, τους ανθρώπους που με το νόμο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο για να δούμε πώς προχωράμε στην επόμενη μέρα.

Για την υπόθεση Πετσίτη

Ο κ. Πετσίτης ήταν ένα πρόσωπο το οποίο είχε στενές σχέσεις με τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα και πολλούς ακόμα. Ήταν ένας άνθρωπος που στην κανονική του ζωή έπαιρνε 500 ευρώ. Και με μοναδικό βιογραφικό την προσωπική του σχέση με αυτούς τους οποίους ανέφερα έφτασε να βγάζει πολλές χιλιάδες ευρώ. Οφείλει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να δώσει απαντήσεις στο τι έχει συμβεί, όπως η δικαιοσύνη πρέπει να δίνει απαντήσεις πάντα παντού και για τους πάντες .

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

xristodoulakis