Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9 FM

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η παράταξη μας έχει προοδευτικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Η στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα «Καθαρό μήνυμα» που έγινε κατανοητό από τους πολίτες. Έγινε κατανοητό ότι το Κίνημα έχει μία συνεπή στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είπαμε 19 “όχι” απέναντι σε μία συμφωνία, την οποία δεν θεωρούμε καλή για την πατρίδα μας. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ακολούθησε τον δρόμο του και αυτό είναι κάτι το οποίο θα φανεί το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα προς τους πολίτες.  Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να μείνει ακόμα λίγους μήνες στην καρέκλα του, θα συμμαχήσει και με τον κ. Κουίκ, που έλεγε τα Σκόπια Βαρντάρσκα και με την κ. Κουντουρά, που έλεγε πως δεν θα ψηφίσει και με τον κ. Παπαχριστόπουλο, που έχει αλλάξει 4-5 κόμματα και με όλους αυτούς, οι οποίοι πια προφανώς δίνουν έναν άλλο τόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τον τόνο της αλλοτριωμένης Αριστεράς.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι  οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους, έτσι όπως το τεκμηρίωσαν, θέλουν να χαράξουν έναν δικό τους δρόμο, κάτι το οποίο το σεβόμαστε, έχουμε τις διαφωνίες μας κι ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε μαζί τους με όρους προοδευτικούς. Είναι άλλο αυτό, όμως, και άλλο μία προσπάθεια fake news γύρω από μία ιστορία αποχωρήσεων. Θέλω να είμαι πολύ σαφής για τους 108. Δεν υπάρχουν 108. Απ’ αυτούς, οι 80 δεν ψήφισαν ποτέ για εκλογή ηγεσίας το 2017 και σχεδόν κανένας τους δεν είναι εκλεγμένο ή διορισμένο μέλος σε οποιαδήποτε τοπική, περιφερειακή ή κεντρική οργάνωση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, κι όσο το κάνει τόσο εμείς ενισχυόμαστε.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εμείς θα είμαστε απέναντι σε μία προσπάθεια που θα κάνει η κυβέρνηση να αλλάξει τον Κανονισμό προς όφελος του κ. Καμμένου, γιατί αυτό δεν γίνεται με όρους ιδεολογικούς, πολιτικούς, αλλά αποκλειστικά ως πολιτικό αντάλλαγμα στους εκβιασμούς που κάνει ο κ. Καμμένος από τηλεοπτικούς δέκτες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτά τα πράγματα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τον κ. Καμμένο. Ο πρόεδρος της Βουλής, παρά το γεγονός ότι είναι ένα στέλεχος που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την πορεία του, έχει αυτήν τη στιγμή έναν ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αφήσει αυτό το πράγμα να εξελιχθεί σήμερα, γιατί είναι κάτι που θα αποτελεί στίγμα για την κοινοβουλευτική διαδικασία και τον τρόπο που θα πορεύεται το προεδρείο της Βουλής όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν το χρειάζεται ο πρόεδρος της Βουλής. Δεν πρέπει να το κάνει.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Έγινε μία εξαιρετική συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν και την εμπειρία να αντιληφθούν τι γίνεται στην Ελλάδα και τις διεθνείς εξελίξεις. Υπήρξε ένα μεγάλο καμπανάκι γύρω από την οικονομία της χώρας, καθώς εκεί υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν και χρειάζονται άμεσα απάντηση, παρά το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση που έχουμε σήμερα δεν ασχολείται μαζί τους.  Το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για να καταργηθεί η διάταξη που μειώνει το αφορολόγητο στο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων έτσι ώστε να μη μειωθεί από 1/1/2020,ενώ κατατέθηκαν και μία σειρά προτάσεις που αφορούν τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια. Αυτό το οποίο μας απασχολεί είναι το πώς θα προχωρήσει η χώρα μας από εδώ και μπρος κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την χώρα ενταγμένη στο συντηρητικό δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η σύγκρουση, ευνοεί μόνο τα άκρα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ