Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΛΦΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ»

ΜΕ  ΤΟYΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να κάνει αξιόπιστη, προγραμματική και σοβαρή αντιπολίτευση

Υπήρξαν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Βερναρδάκης, που έλεγαν ότι στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι έξω από τη Βουλή. Αυτό αποδείχθηκε μεγάλο λάθος, ξεκίνησα ως εκπρόσωπος Τύπου όταν ήμασταν στο 4% και σήμερα έχουμε σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό. Αυτό αποτελεί μία ισχυρή αφετηρία όταν ξέρεις που απευθύνεσαι και πού θέλεις να πας. 

Ως πολίτης της χώρας νιώθω πολύ μεγάλη χαρά για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση, σοβαρή και προγραμματική. Να συμβάλει εκεί που έχει ανάγκη ο τόπος, να ελαφρύνουμε τα βάρη των πολιτών, στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Η κατάργηση της ανομίας στα πανεπιστήμια είναι κάτι που οποιαδήποτε κυβέρνηση το επιχειρήσει θα μας βρει στο πλευρό της. Είναι κάτι το οποίο πιστεύαμε, πιστεύουμε και θα το πιστεύουμε. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει γιατί ο κάθε γονιός σε όλη τη χώρα πρέπει να νιώθει ασφάλεια για το παιδί του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έλεγε ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ και τα χημικά. Εκτός από τα ψέματα όμως που είπε προχώρησε και σε μία σειρά νομοθετημάτων τα οποία καλλιεργούν ανασφάλειες στους πολίτες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νόμο Παρασκευόπουλου. Με αυτό το νόμο,  οι αστυνομικοί που συνέλαβαν αυτούς που «σιδέρωναν» τους πολίτες στις γειτονιές της Αθήνας τους ξαναβρήκαν μπροστά τους στο δρόμο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει επίσης να αλλάξει. Να μην αλλάζουμε τον Ποινικό κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής και αν είναι δυνατόν να πάρουμε όλοι μαζί αποφάσεις που θα διασφαλίζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας του πολίτη. Κανείς δεν λέει ότι θα πρέπει να έχουμε αστυνομοκρατία στη χώρα αλλά είναι προφανές ότι θα πρέπει οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους, οι πολιτικοί να κάνουν τη δουλειά τους, οι δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να νιώθουν ότι αδειάζονται και πιέζονται από την πολιτική ηγεσία. Η ασφάλεια είναι απολύτως προοδευτικό δικαίωμα, κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα, και κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής σε κάθε γειτονιά της χώρας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ