Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Εκπρόσωπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αύλου Χρηστίδη στον Alpha 9.89 με τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη

«Φτιάξαμε θεσμούς και δώσαμε ευκαιρίες σε όσους το είχαν ανάγκη. Δεν βολέψαμε μόνο 200 οικογένειες και τους ημέτερους όπως άλλοι.»

Το μήνυμα των εθνικών εκλογών αφορά κάθε Έλληνα πολίτη. Είναι μία ημέρα στην οποία πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας στα επόμενα 4 χρόνια. Τα 10 χρόνια της κρίσης ακούσαμε πάρα πολλά, είδαμε πολλούς πολιτικούς αστέρες μέσα σε εισαγωγικά να έρχονται υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες στην ουσία όμως είμαστε χώρα η οποία μπήκε πρώτη στο μνημόνια και αγκομαχά ακόμα να βγει από αυτά. Με περίπου το μισό τμήμα της νέας γενιάς της πατρίδας μας είτε να έχει φύγει στο εξωτερικό είτε να είναι σε καθεστώς μεγάλης ανεργίας και υποαμοιβής. Με μία κοινωνία η οποία είναι χαμηλών προσδοκιών. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει, πρέπει να απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τη μιζέρια, το διχασμό και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και να οδηγήσουμε τη χώρα μας με ασφάλεια οριστικά μπροστά. Η Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής των εξελίξεων μέχρι το 2004 και όλοι εμείς στο Κίνημα Αλλαγής και στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι μπορεί να ξαναγίνει

Η χώρα πρέπει να έχει πολιτική σταθερότητα, πρέπει να έχει όμως και πολιτική ωριμότητα. Εμείς έχουμε το πολιτικό μας πλαίσιο, αν το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι το πώς θα ξανακάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος με αυτοδυναμίες οι οποίες δεν λειτούργησαν και έφεραν τη χώρα με το ενάμισι πόδι στη χρεοκοπία όπως την περίοδο 2004-2009 εμείς είμαστε σε ένα άλλο μετερίζι. Πιστεύουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, είναι πρόοδος απέναντι στη συντήρηση. Και τη συντήρηση σήμερα στη χώρα την εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά η Νέα Δημοκρατία αλλά και πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια.

Σήμερα θα γίνει η παρουσίαση των θέσεων μας για την οικονομία. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει μαζί με την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη τις θέσεις του Κινήματος για την οικονομία που εμείς πιστεύουμε. Ότι πρέπει αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα. Στην υγεία, στην παιδεία και στην κοινωνική ασφάλιση. Αυτό είναιναι κάτι το οποίο πάντοτε πρέσβευε η σοσιαλδημοκρατία και η κεντροαριστερά όταν ήταν στην εξουσία. Μαζί φυσικά με τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς και στο τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιστορικά δεν βολεύτηκε στο να ικανοποιήσει 200 οικογένειες όπως έκαναν άλλοι και τους ημέτερους όπως κάνουν κάποιοι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έφτιαξε θεσμούς και έδωσε ευκαιρίες σε όσους το είχαν ανάγκη.

Για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες ξέρουν και μπορούν να κρίνουν πολύ καλά τι συνέβη και τη δεκαετία του 80 με τις μεγάλες αλλαγές του Ανδρέα Παπανδρέου που έφεραν στο προσκήνιο των εξελίξεων τους μη προνομιούχους Έλληνες. Αλλά και αργότερα, εμείς κάναμε τον ΑΣΕΠ, εμείς δώσαμε τη δυνατότητα του opengov και τη Διαύγεια. Όταν κάποιοι άλλοι από το 2004 ως το 2009 ονειρεύονταν τις συνεντεύξεις οι οποίες έβαζαν στο δημόσιο ανθρώπους από το παράθυρο. Εμείς θα συναινέσουμε σε οτιδήποτε αφορά το καλό των Ελλήνων πολιτών, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσει και η Συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών χρειάζονται αλλαγές οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, με την πρόσβαση στα νοσοκομεία και στη παιδεία αυτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη και φυσικά με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των αδικιών που έχει δημιουργήσει και του νόμου Παρασκευόπουλου και της ανασφάλειας που έχει μεταδώσει σε κάθε Έλληνα από τον Έβρο έως την Κρήτη από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει opegov παντού, να υπάρξει επέκταση της Διαύγειας έτσι ώστε να μην σπαταλιέται ούτε ένα ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου και να ξέρει που πηγαίνει κάθε του φορολογικό του βάρος.

Για αυτά που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής για την οικονομία

Αυτό που ανάγκασε το κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεκάδες φορές είχε δεσμευτεί ότι θα γίνουν στην ώρα τους και τώρα έχει μετανιώσει που δεν έκανε διπλές εκλογές τον Μάιο. Μας έχει συνηθίσει σε αυτές τις τούμπες και τις παλινωδίες, είναι όμως κάτι που το έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός. Εμείς χαιρόμαστε με το γεγονός ότι οι αγορές προεξοφλούν ότι τα πράγματα μπορεί πάνε καλύτερα, δεν είμαστε όμως αισιόδοξοι για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες και εμείς έχουμε ένα πλαίσιο το οποίο λέει ότι θα δώσουμε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Εμείς προτείνουμε 150 ευρώ έκπτωση φόρου για κάθε 100 ευρώ τα οποία θα επενδύει μία επιχείρηση στην πρόσληψη ενός νέου εργαζόμενου και αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα εργασίας ανεργίας και θα δώσει και τη δυνατότητα να επιστρέψουν χρήματα στην ελληνική οικονομία. Εμείς θα προχωρήσουμε αντιμετωπίζοντας το μεγάλο ζήτημα των κόκκινων δανείων με τον τρόπο που έχουμε προτείνει εδώ και 1,5 χρόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε λύσει διακομματικά και να μην βγαίνουν πρώτες κατοικίες σήμερα στους πλειστηριασμούς εάν ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κώφευε στη δικιά μας πρόταση και η Νέα Δημοκρατία η οποία προφανώς δεν πιστεύει σε αυτή την πολιτική

Είμαστε εδώ για τη συλλογική προσπάθεια διότι η πολιτική είναι ομαδικό σπορ. Αυτό που έχει νόημα είναι να πούμε σε όλα αυτά τα παιδιά τα οποία σκέπτονται αν θα πάνε να ψηφίσουν ότι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, ότι πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια τις τύχες της χώρας. Η δικιά μας γενιά πέρασε πάρα πολλά από την κρίση, καταστράφηκαν όνειρα αλλά μπορούμε να ξανάπετύχουμε πολλά όλοι μαζί ενωμένοι.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΤΕΙ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ