Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Όλη η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ενάμιση χρόνο εξυπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες που στοχοποιούν πολιτικά πρόσωπα και τα βάζουν σε μία λασπομαχία ενώ δεν αποδεικνύεται κάτι. Θέλω όμως να είναι πολύ καθαρός: υπήρξε σκάνδαλο στη φαρμακευτική δαπάνη; Είναι προφανές ότι υπήρξε, έχω εδώ το διάγραμμα το οποίο είναι ενδεικτικό και το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή παρέλαβε τη φαρμακευτική δαπάνη το 2004 στα 2 δις περίπου και την έφθασε το 2008 στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα σκάνδαλο. Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην δώσει σημασία στην περίοδο αλλά να ελέγξει την περίοδο 2009, 2010, 2011 όπου ήταν Υπουργοί κατά διαδοχή η κυρία Ξενογιαννακοπούλου και στη συνέχεια κ Λοβέρδος, οι οποίοι μείωσαν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με μία σειρά ακόμα πραγμάτων όπως το Παρατηρητήριο Τιμών, τη φαρμακευτική δαπάνη.

Λοιπόν αυτό είναι κάτι το οποίο κατ΄ επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διερευνήσει, διότι ο αντίπαλός του είναι το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του. Από εκεί και πέρα η λασπομαχία δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι αποτυχημένες Γέφυρες στεναγμών

Λόγω και της δικηγορικής μου ιδιότητας θέλω είμαι εξαιρετικά προσεκτικός όταν μιλάμε για τη δικαιοσύνη. Προφανώς η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της πάντα παντού και για τους πάντες βλέπετε όμως ότι η σκευωρία στο κομμάτι το οποίο αφορά 4 πολιτικά πρόσωπα, ήδη έχει καταρρεύσει. Όπως πιστεύω ότι με τα στοιχεία αυτά τα οποία έχουμε δει το φως της δημοσιότητας θα καταρρεύσει και για τους υπόλοιπους.

Σε προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει πάλι λάσπη και σας επαναλαμβάνω: το πρόβλημα είναι ότι δεν επιχειρεί να δώσει λύση στους πολίτες οι οποίοι αγωνιούν να πάρουν φθηνότερα φάρμακα. Γι’ αυτό κιόλας το 2015 όταν ήταν υπουργός ο κ. Κουρουμπλής δεν τιμολόγησε τα φάρμακα έτσι όπως έπρεπε να τα τιμολογήσει, προς όφελος των πολιτών.

Αυτό αύξησε τα κέρδη συγκεκριμένων εταιρειών και φυσικά έχει αυξήσει και το κόστος στην πορεία για μία σειρά φαρμάκων που χρησιμοποιούμε καθημερινά όλοι μας.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Υπάρχει και το ερώτημα για το πώς, για παράδειγμα ένας άνθρωπος ο οποίος αμειβόταν με 500 και 600 ευρώ τον μήνα, από μια πολύ αξιοπρεπή δουλειά, έφτασε να παίρνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ με μοναδικό διαβατήριο τη σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου και το ότι έβγαζε φωτογραφίες στο ίδιο πόντιουμ που βγάζει ο Πρωθυπουργός και να είναι δίπλα του σε κάθε μεγάλη του στιγμή.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΣΥΠΣΥ(ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣΜ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ