Σε Συνεντεύξεις

Σημεία Συνέντευξης
Παύλου Χρηστίδη
Εκπροσώπου Tύπου του Κινήματος Αλλαγής
στον REAL FM με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Ο χάρτης είναι μπλε εξαιτίας των πολιτικών και του ύφους του κ. Τσίπρα

Θέλω πρώτον να σταθώ στο ότι ο αυτοδιοικητικός χάρτης των δήμων μας βγάζει ενισχυμένους, έχουμε κερδίσει πολλούς δήμους άνω των 50 χιλιάδων πολιτών που ξέρετε ότι έχει ένα πιο πολιτικό μήνυμα σε σχέση με αυτούς που είναι λίγο μικρότεροι, Και αυτό είναι κάτι το οποίο το κρατάμε.

Δεύτερον,  βλέπουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη των περιφερειών ο οποίος είναι όλος μπλε με τρόπο που δεν ήταν ποτέ την περίοδο της μεταπολίτευσης. Είναι κάτι το οποίο δε μας κάνει χαρούμενους, μας προβληματίζει αλλά ξέρουμε ότι η αιτία πίσω από αυτό είναι τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησής του κ. Τσίπρα, με τον τρόπο τον οποίο πολιτεύτηκε,  με το ύφος που πολιτεύτηκε και κυρίως με τις συνέπειες τις οποίες άφησε πίσω του. Και είναι κάτι για το οποίο εμείς θα αγωνιστούμε να το αλλάξουμε, είναι κάτι το οποίο όπως είπα και προηγουμένως κανένα προοδευτικό πολίτη δεν βρίσκει χαρούμενο. Διότι με μόνη τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας με αμφιβόλου ποιότητας αυτοδιοικητικούς  βλέπουμε να περνάνε στο δεύτερο γύρο και να βάφουν τον χαρτί μπλε,

Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη. Η προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας είναι να επαναπατρίσουμε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω σε ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο με συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο κ. Καμίνης εξυπηρετεί απόλυτα και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το άνοιγμα της  Προοδευτικής  παράταξης,

Η Φώφη Γεννηματά  είναι ένας άνθρωπος που σε όλης της  τη ζωή παίρνει μεγάλα ρίσκα. Παίρνει αποφάσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να μας φέρουν  κοντά στους πολίτες οι οποίοι έχουν προοδευτικά  και πατριωτικά χαρακτηριστικά. Επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να συμβολίσει Αυτό ακριβώς τη διεύρυνση της  παράταξης  τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πορευτεί . Μας λυπεί η απόφαση του πρώην προέδρου ενός ανθρώπου ο οποίος συνέβαλε στο να μείνει η χώρα όρθια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η ουσία όμως είναι ότι προχωράμε.

Ο κ. Καμίνης εξυπηρετεί απόλυτα και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά αυτό το άνοιγμα της Προοδευτικής  παράταξης, πίστεψε το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής από την αρχή, συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος σε αυτό. Η πολιτική του καταγωγή αν θέλετε είναι στην αριστερά και όχι στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα και αυτό είναι κάτι για μας που έχει σημασία. Επομένως θέλω να πω ότι η δική μας κατεύθυνση, η δική μας κεντροαριστερή κατεύθυνση εξυπηρετείται απόλυτα με αυτή την επιλογή. Δεν  επιλέξαμε εμείς  να διώξουμε κάποιον, η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου είναι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, απέναντι σε μία αυτονόητη επιλογή που κάνει πάντοτε ο αρχηγός του κάθε κόμματος, όπως είναι η Φώφη Γεννηματά του κινήματος αλλαγής, να επιλέξει το νούμερο ένα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία σε σειρά επιλογών τους όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ταυτίζονται.

Στις εκλογές που έρχονται θα καταθέσουμε ένα πλήρες πλαίσιο το οποίο για μας είναι δεσμευτικό με βάση το συνέδριό μας. Επομένως όποιος θέλει συνεργασία θα πρέπει να αποδεχθεί ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του πλαισίου. Το λέω αυτό διότι όποιος θεωρεί ότι θα γίνουμε δεκανίκι είτε του ενός είτε του αλλού κάνει λάθος  και το έχουμε αποδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία σε σειρά επιλογών τους όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ταυτίζονται. Άρα εάν οι πολίτες επιλέξουν να μη δώσουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το δεύτερο κόμμα, εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα ή η Νέα Δημοκρατία, θα επιλέξουν να βγάλουν τις ευθύνες τους και την ουρά τους απέξω. Έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη και για το γεγονός ότι μπήκαμε στην κρίση και για το γεγονός ότι είμαστε η τελευταία χώρα η οποία αγκομαχά από  αυτή. Άρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας  είναι στο τραπέζι και θα πρέπει να  συζητάνε ευθέως, γιατί  σε μία σειρά μέτρων αποφάσεων και συμβολισμών έχουν κοινή πορεία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ