Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα η Ελλάδα κέρδισε πάρα πολλά

Οι Εθνικές εκλογές έχουν πολύ μεγάλη σημασία, έχουν όμως πολύ μεγάλη σημασία, ενδεχομένως και μεγαλύτερη στην παρούσα φάση, οι ευρωεκλογές και το λέω αυτό διότι το 80% των αποφάσεων που αφορούν την οικονομική ζωή του τόπου λαμβάνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει μεγάλη αλλαγή, εμείς στηρίζουμε τον Φρανς Τίμερμανς από την πρώτη στιγμή που υπήρχε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του, γιατί είναι ένας άνθρωπος που είναι ευρωπαϊστής, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος σε όλη του την πορεία αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των πολλών, ένας άνθρωπος που έχει αξιακό και πολιτικό πλαίσιο το οποίο πιστεύουμε ότι αξίζει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχουμε μία σειρά ακροδεξιών και αντιευρωπαϊκών κομμάτων τα οποία φαίνεται να έχουν τάσεις ανόδου. Το κρίσιμο όμως είναι όχι να δούμε ευκαιριακές συμμαχίες οι οποίες αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο, αλλά το πώς θα υπάρξουν πραγματικές πολιτικές που θα δώσουν στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να αντιληφθούν, γιατί εκεί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα σήμερα στη νέα γενιά, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα προβλήματα της, με τις καθυστερήσεις της, είναι ένα κοινό σπίτι το οποίο έδωσε πολλά χρόνια ειρήνης και ισορροπίας στην ήπειρό μας, η οποία ταλαιπωρήθηκε τους προηγούμενους αιώνες με δύο παγκόσμιους πολέμους. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα κέρδισε πάρα πολλά και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε με καθαρή φωνή προς όλους τους ευρωπαίους πολίτες και τους Έλληνες.

Για τη νίκη Σάντσεθ στην Ισπανία

Η Φώφη Γεννηματά έχει τακτική επικοινωνία με τον Πέδρο Σάντσεθ και αυτό ξέρετε όχι τον τελευταίο ένα χρόνο που έχει επιστρέψει ο Πέδρο Σάντσεθ αλλά διαρκώς τα τελευταία χρόνια, από όταν πήρε την δύσκολη επιλογή να αφήσει την ηγεσία των σοσιαλιστών για να ακολουθήσει ένα δρόμο μακριά από τις δεξιές συντηρητικές πολιτικές. Το λέω αυτό διότι καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη να βρει ένα αφήγημα το οποίο καλύπτει τις μεγάλες ρωγμές στο εσωτερικό του. Καταλαβαίνω την ανάγκη του κυρίου Τσίπρα να βρει ένα άλλοθι όταν θα πρέπει να καλύπτει ταυτόχρονα και τον κύριο Πολάκη αλλά και τον κύριο Φίλη, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν αντικρουόμενες αντιλήψεις. Και τον κύριο Αρβανίτη και τον κύριο Κουρουμπλή, οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο ευρωψηφοδέλτιο και με αφορμή την συνάντηση με τον κύριο Αμβρόσιο έχουν δημόσια αντιπαράθεση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα του κυρίου Τσίπρα και θα το αντιμετωπίσει ο ίδιος με εξαιρετικά επίπονο τρόπο.

Το ζήτημα είναι ότι οι ευρωπαίοι πολίτες, σε διαφορετικές χώρες, δίνουν ένα νέο μήνυμα ενίσχυσης των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Το είδαμε να συμβαίνει στη Φιλανδία, το είδαμε να συμβαίνει στην Ισπανία, θα συμβεί στην Πορτογαλία και θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπου το Κίνημα Αλλαγής θα είναι το βράδυ της 26ης Μαΐου η μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

Δικαίωμα να συγχαρεί έχει ο οποιοδήποτε τον οποιονδήποτε, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα δεν το συζητάμε. Το να ταυτίζεσαι με αυτόν που έβριζες πριν από τρία χρόνια είναι κάτι το οποίο είναι πρόβλημα και για εσένα και για τους πολίτες που σε παρακολουθούν. Διότι σας θυμίζω, δεν νομίζω ότι το έχει ξεχάσει κανένας, δεν ήταν ο κύριος Σάντσεθ τον οποίο στήριζε ο κύριος Τσίπρας μάλιστα έλεγε για τους Ισπανούς σοσιαλιστές και δημοκράτες πολύ άσχημα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ τότε. Αγκάλιαζε τον κύριο Ιγκλέσιας ο οποίος μάλιστα είχε έρθει εδώ πέρα το 2014 και αποθέωνε τον κύριο Τσίπρα. Πολύ απλά όπως έκανε με τον κύριο Αλαβάνο, την κυρία Κωνσταντοπούλου και πολλούς ακόμα τον κύριο Βαρουφάκη, άδειασε και τον κύριο Ιγκλέσιας Ο κόσμος όμως καταλαβαίνει

Δεν υπάρχει Προοδευτική συμμαχία, είναι οι πραιτωριανοί του κυρίου Τσίπρα για τη διαχείριση της ήττας της επόμενης μέρας.

Ξέρει ο κύριος Τσίπρας ότι το κόμμα του έχει τεράστια δομικά και πολιτικά θέματα στο εσωτερικό του και τα θέματα αυτά θα τα αντιμετωπίσει μετά τις εκλογές. Θα πληρώσει τις επιλογές της κυρίας Κουντουρά, δεν γίνεται άνθρωποι οι οποίοι έχουν μία ιστορία και μία πορεία 20 και 30 χρόνια στην αριστερά να αποδέχονται να είναι στα ίδια ψηφοδέλτια με την κυρία Κουντουρά. Αυτό είναι κάτι το οποίο ο κύριος Τσίπρας θα το βρει μπροστά του.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ PODEMOSΠ.ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ, ΟΧΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΠΟΛΑΚΗ