Σε Συνεντεύξεις

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο Kontra Channel και στην εκπομπή “kontra 24” με τον Δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα

Εγώ μπήκα στην πολιτική στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και μου αρέσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις προσπαθώντας να τις βλέπω από πάνω. Εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία γραμμή. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή λέει κάτι, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο λέει κάτι διαφορετικό. Υπάρχει πρόβλημα στρατηγικής επιλογής τους γιατί κανένας στο Μέγαρο Μαξίμου ή την Κουμουνδούρου και αναφέρομαι στην ηγεσία, δεν περίμενε ότι θα χάσει ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες. Και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει ένα σοκ. Δεν ξέρει τι να εμπιστευτεί ο κ. Τσίπρας, πηγαίνει ένας του λέει βάλτα με την Κομισιόν τα βάζει με την Κομισιόν, πηγαίνει ένας άλλος του λέει είμαστε μιάμιση μονάδα πίσω έτσι νιώθει. Λέω όμως ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα κριθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα των εκλογών. Ο κ Τσίπρας έχει βάλει τις προκλήσεις του, θα περάσει κάτω από τον πήχη για όσα έχει πει, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια αφήγημα. Αυτά τα οποία λένε τα στελέχη του τα είπαν πριν τις ευρωεκλογές και κρίθηκαν από τους πολίτες. Το κλειδί λοιπόν εδώ είναι οι πολίτες που μας ακούν και καταλαβαίνω ότι πληγώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και από δικές μας επιλογές, από επιλογές του ΠΑΣΟΚ, είτε ήμασταν στην κυβέρνηση είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση, να έρθουν ξανά μαζί μας. Γνωρίζοντας ότι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, είμαστε μία νέα παράταξη η οποία έχει προοδευτικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Χρειάζεται προσοχή με την Τουρκία

Η περιοχή είναι σε μία ανάφλεξη και χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με την Τουρκία. Σε αυτό λοιπόν εμείς έχουμε μία στρατηγική όλο τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες και σας λέω ότι η Φώφη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των εθνικών εκλογών θα βάλει και κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν το πως θα πρέπει να διαπραγματευτούμε μετά τις εκλογές σειρά εθνικών συμφερόντων. Εάν πραγματικά το πίστευε κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσαμε να είχαμε κάτσει γύρω από ένα τραπέζι και να έχουν μειώσει το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, να έχουμε αλλάξει τη μορφή του Υπερταμείου για 99 χρόνια, να έχουμε κάνει πράγματα που να προστατεύουν την πρώτη κατοικία. Δεν το ήθελαν δεν το έκαναν.

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών για το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ακόμα καλύτερο

Πήραμε στις ευρωεκλογές 7,72%, μας εμπιστευτήκαν 100 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι. Έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση στα κεντρικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής και όλοι οι βουλευτές και τα κεντρικά στελέχη είναι πιο συσπειρωμένοι και ενωμένα από ποτέ. Και σας λέω ότι τα μηνύματα τα οποία έχουμε, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μία εξέλιξη η οποία μας λυπεί όλους και αναγνωρίζουμε όλοι αυτά τα οποία λέτε για τον κ. Βενιζέλο.

Η ουσία του ζητήματος είναι ότι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών για το Κίνημα Αλλαγής θα είναι καλύτερο από το αποτέλεσμα που πήραμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ