Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ”

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη συμφωνία. Αυτήν τη συμφωνία δεν δέχτηκε ποτέ κανένας από τους προηγούμενους, ούτε ο κ. Σημίτης, ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Καραμανλής και την  υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν είχαμε κάνει εθνική συνεννόηση, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μια πολύ καλύτερη συμφωνία. Η ελληνική Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει την Πέμπτη μια εθνική συμφωνία, την ώρα που δεν έχουμε δει το σύνταγμα των Σκοπίων. Στην ρηματική διακοίνωση δυο φορές αναφέρεται με σαφήνεια ο όρος “μακεδονικός λαός”. Αυτός είναι ο ορισμός της συμπίεσης και ενός νέου αλυτρωτισμού ο οποίος μπορεί να καλλιεργηθεί στα βόρεια σύνορά μας. Πουθενά στη συμφωνία δεν αναφέρεται ο όρος “βορειομακεδονικός”. Αφού αναγνωρίζουμε Βόρεια Μακεδονία γιατί όλα γράφονται “μακεδονικά” και όχι “βορειομακεδονικά”; Και αυτά ξεκινάνε από τα εμπορικά σήματα και καταλήγουν μέχρι τα σήματα των αυτοκινήτων. Αν ο κ. Τσίπρας δε σκεφτόταν τον κ. Καμμένο περισσότερο από το καλό της χώρας του θα μπορούσε να είχε κάνει ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για το ονοματολογικό και διαπραγματεύτηκε χωρίς να πάρει τίποτα για την πατρίδα μας ενώ εκχώρησε τα κυρίαρχα τα οποία ήθελαν οι γείτονές μας. Υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα εξωτερικά μας ζητήματα και αυτό φαίνεται στις σχέσεις μας με την Αλβανία, με την Τουρκία, με την ΠΓΔΜ.

Εμείς είμαστε απέναντι σε μια συμφωνία που είναι προβληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν διασφαλίζει αυτό το οποίο είναι καλό και για τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι αποσπασματικά να περάσουν, με μια προπαγανδιστική αντίληψη, τα θετικά σημεία, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι έχουμε υπαναχωρήσει από τις εθνικές μας γραμμές. Θα κριθούν όλοι οι βουλευτές για την στάση την οποία θα κρατήσουν και φυσικά θα κριθούν και όλοι αυτοί που επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν μια συμφωνία για μικροκομματικά οφέλη. Αυτό έχει κάνει ο κ. Τσίπρας, επιχειρεί να χτυπήσει την αντιπολίτευση και όχι να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα. Υπάρχει οργή και αυτό το οποίο νιώθει ο ελληνικός λαός πρέπει να το “βγάλει” στις επόμενες εκλογές με ειρηνικό και σοβαρό τρόπο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

xristodoulakis-ert1ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ