Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ  ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εμμονές και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και ατιμωρησίας

Η επιτροπή που επεξεργάστηκε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας λειτουργεί εδώ και χρόνια. Το ερώτημα είναι τι περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4,5 χρόνια διακυβέρνησης για να το φέρει την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής. Τι κρύβεται πίσω από αυτό, ποιες εμμονές και ιδεοληψίες; Αυτές οι ιδεοληψίες δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας και ατιμωρησίας στον κόσμο και χρειάζονται αλλαγές σε μία κατεύθυνση που θα διασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη. Εμείς είχαμε ζητήσει όταν ήρθε η συζήτηση στη Βουλή, είναι περίπου 1.000 άρθρα οι δύο κώδικες, να γίνει η αναβολή της συζήτησης για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι κάτι το οποίο παράγει αποτελέσματα που δυστυχώς θα βρούμε μπροστά μας. Εμείς έχουμε πει επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί τώρα ο νόμος Παρασκευόπουλου. Εκτός των άλλων είναι ένας νόμος που έχει το εξής παράδοξο. Να έχουμε την κ. Γεροβασίλη που να λέει ότι συμφωνεί με το νόμο Παρασκευόπουλου γιατί είναι πολύ καλός και την κ. Παπακώστα να λέει ότι διαφωνεί με το νόμο. Και να περιμένουμε μετά από τους αστυνομικούς υπαλλήλους να εφαρμόσουν τον νόμο αυτό όταν η πολιτική ηγεσία βρίσκεται σε τέτοια σύγχυση.

Θα συζητήσουμε πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς μία προοδευτική κατεύθυνση, δεν μπαίνουμε σε συναλλαγές για καρέκλες.

Είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση μας, εμείς λέμε στους πολίτες ότι θέλουμε την ψήφο τους για εφαρμόσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο θα είναι η εγγύηση για την επόμενη μέρα. Αν δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση με αυτό το πλαίσιο θα πάμε να συζητήσουμε γιατί σε αυτά τα πράγματα πιστεύουμε και αυτό το πρόγραμμα θα έχει εγκρίνει ο λαός. Δεν μιλάμε για συγκυβέρνηση μιλάμε για ένα πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες σε μία προοδευτική κατεύθυνση. Εμείς δεν μπαίνουμε σε συναλλαγές που έχουν να κάνουν με καρέκλες. Η απάντηση που δίνουμε είναι σαφής αλλά δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη που χρησιμοποιεί το όπλο που του έδωσε ο κ. Τσίπρας, την απλή αναλογική, για να εκβιάσει ωμά τους πολίτες. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ: ΘΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ, ΘΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΟΣΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ