Σε Συνεντεύξεις

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, στο OpenTV και στην εκπομπή “Studio Open” με τους δημοσιογράφους Αλεξία Τασούλη και Βασίλη Τσεκούρα.

Λέμε όχι στο άσυλο της ανομίας. Να εφαρμόζονται οι νόμοι. Ναι στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Έχοντας 10 χρόνια περίπου στα δικαστήρια θέλω να σας πω ότι το πρόβλημα το οποίο νιώθουν οι αστυνομικοί πάνω τους είναι ότι όντας  οι βασικοί μάρτυρες, πολλές φορές σε συλλήψεις οι οποίες έχουν κάνει νιώθουν ότι δεν τους παρέχεται η κατάλληλη στήριξη με νόμους οι οποίοι υπάρχουν, όπως ήταν ο νόμος Παρασκευοπούλου και που θα διασφαλίσουν ότι όταν θα κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει να την κάνουν. Ότι δεν θα ξανασυναντήσουν μετά από δύο ή τρία χρόνια τους ίδιους ανθρώπους έξω να απειλούν τη ζωή τους. Θέλω να πω κάτι ακόμα όταν μιλάμε για οργανωμένες συμμορίες, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικιάς τους παραμονής στις φυλακές, παίρνουν και απειλούν αστυνομικούς στις οικογένειές τους. Γι αυτό χρειάζεται η εφαρμογή των νόμων.

Η κ Γεροβασίλη έλεγε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι καλός και η κ. Παπακώστα ότι είναι κακός. Και οι δύο ήταν στο ίδιο Υπουργείο και τώρα στα ίδια ψηφοδέλτια.

Σε αυτή λοιπόν την συζήτηση θα πρέπει η πολιτική βούληση την οποία έχουμε να είναι ομόθυμη. Εδώ έχουμε ένα Υπουργείο όπου έλεγε κ Γεροβασίλη ότι ο νόμος Παρασκευοπούλου είναι καλός και η κυρία Παπακώστα ότι ο νόμος Παρασκευοπούλου είναι κακός. Και οι δύο είναι στα ίδια ψηφοδέλτια υποψήφιοι βουλευτές. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα υπουργείο για έναν νόμο, πώς μπορούμε να περιμένουμε από τον αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του το δικαστή να κάνει τη δουλειά του.

Η παραβατικότητα και εγκληματικότητα στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα πρέπει να αντιμετωπιστεί

Για τον κάθε γονιό ο οποίος ξέρει ότι φεύγει το παιδί του και πάει να σπουδάσει σε ένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της χώρας είναι αδιανόητο να έχει την αγωνία αν θα πάει ασφαλής ή θα βγει ασφαλής από κει, για τον οποιοδήποτε λόγο είτε για λόγω επεισοδίων είτε για λόγω   είτε για το οτιδήποτε άλλο. Επομένως εμείς αυτό το οποίο λέμε και νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας να διαφωνεί, είναι ότι θα πρέπει η παραβατικότητα και εγκληματικότητα στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα να αντιμετωπιστεί. Νόμοι υπάρχουν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τους νόμους.

Θέλουμε ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Λέμε όχι στο άσυλο της ανομίας.

Να σας θυμίσω ότι εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι κάναμε νόμο ο οποίος έμεινε γνωστός ως νόμος Διαμαντοπούλου, ο όποιος έλεγε ότι οι πρυτάνεις πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις για να μπαίνουν μέσα οι αρχές και να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα.

Αυτός ο νόμος δεν εφαρμόστηκε εξαιτίας της αμφιθυμίας που είχαν τότε οι πρυτάνεις. Είναι αυτονόητο ότι εμείς θέλουμε ελεύθερη διακίνηση ιδεών όχι στο άσυλο της ανομίας, θα στηρίξουμε την άποψή μας η οποία λέει ότι όποιο έγκλημα συντελείται μέσα σε ένα πανεπιστήμιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις αστυνομικές αρχές με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Θέλω να σας πω και νομίζω ότι πρέπει να το κρατήσουμε αυτό, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν διαρκώς νομοθεσίες, καλύτερες ή χειρότερες, το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν εφαρμοστεί αυτές οι νομοθεσίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των φοιτητών, με την ασφάλεια των πολιτών, με την ανάγκη την οποία έχουν, για να πάμε και στο προηγούμενο θέμα και οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους. Γνωρίζοντας ότι έχουν την πολιτική και νομική κάλυψη  που χρειάζεται. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σε όλα τα επίπεδα και θέλω να πω επίσης ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχει προφανώς τη συμβολή του στην αύξηση της παραβατικότητας. Αυτό όμως το οποίο πρέπει να δούμε είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα πολύ μεγάλα ζητήματα που υπάρχουν στη Μόρια που υπάρχουν στη Σάμο και αλλού. Και φυσικά να δώσουμε και ένα τρόπο με τον οποίο θα νιώθει κάθε πολίτης στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας ασφαλής, γιατί αυτή τη στιγμή δεν νιώθει ασφαλής. 

Για τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων.

Εμείς  στην περίοδο της κρίσης στηρίξαμε επιλογές ακόμα και αν τις έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα πολιτικά κόμματα. Αυτό είναι κάτι το οποίο εφόσον κρίνουμε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών ότι είναι κάτι που ανακουφίζει από τα βάρη ή διασφαλίζει τους θεσμούς της χώρας, θα το στηρίξουμε. Στο κάτω- κάτω της γραφής όταν εμείς μιλάμε για Εθνική συνεννόηση και συναίνεση, ήδη έχουμε και μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στον εκλογικό νόμο, στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κ.α. όπου νομίζω ότι μπορούν να υπάρχουν ευρύτερες συνεννοήσεις ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ