Σε Συνεντεύξεις

Σημεία τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο OPEN  και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι” με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μπολάκη και Ηρώ Ράντου.

Θα μπαίναμε στο αεροπλάνο μαζί με όποιον διεκδικούσε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2%

Υπάρχει μια αλλαγή στη θέση της Νέας Δημοκρατίας διότι όλοι θυμόμαστε πως ο κ. Μητσοτάκης αφού υιοθέτησε ότι λέγαμε και εμείς, το προηγούμενο χρονικό διάστημα. για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% το οποίο είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα /Καμμένου, μάλιστα έφερε τον κ. Βέμπερ λίγο πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές για να πει ότι αμέσως μετά τις εκλογές η δικιά μας κυβέρνηση θα διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε το βίντεο να το δει, αυτό είναι κάτι το οποίο στις  προγραμματικές δηλώσεις δεν το ακούσαμε, με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πιο μπροστά από ότι έπρεπε να πάει. Θα έπρεπε η χώρα να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων τωρα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι διότι αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε καλύτερη φάση από ότι πιθανολογούν αρκετοί ότι θα είναι μετά από ένα χρονικό διάστημα, και δεύτερον γιατί τώρα υπάρχει μία νωπή λαϊκή εντολή την οποία ο πρωθυπουργός πρέπει να αξιοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση η στάση της Νέας Δημοκρατίας κρίνεται και θα κριθεί. Εμείς  το λέγαμε και πριν τις εθνικές εκλογές , το λέμε και μετά τις εκλογές, θα μπαίναμε στο αεροπλάνο μαζί με οποιον διεκδικούσε προς όφελος του ελληνικού λαού τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2% .

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε ως βάρη το υπερταμείο μέχρι το 2115, 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 και 2% μέχρι το 2060

Ακούω με  ενδιαφέρον τη συζήτηση που  αφορά το 2015 και ύστερα. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο έτσι κι αλλιώς μνημόνιο εφάρμοσε  στο τέλος, και να είχε αποδεχτεί ότι είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι και όλο αυτό να είχε οδηγήσει τη χώρα πολύ πιο γρήγορα στην έξοδο. Μας άφησε δυστυχώς, μεταξύ άλλων, ως βάρη το υπερταμείο μέχρι το 2115, 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Αυτό πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει πρέπει και οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας στάθηκαν αρωγοί αλλά δεν τα έκαναν όλα σωστά, και υπήρξαν συνέπειες. Η πραγματική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εκεί λοιπόν πρέπει να δώσουμε έμφαση .

Για την υπόθεση του Ιρανικού δεξαμενόπλοιου 

Ό,τι είπε ο Ανδρέας  Λοβέρδος είναι για μας ο δρόμος με τον οποίο πρέπει να επιλυθεί αυτό το ενδεχόμενο πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν έχει πάρει ακόμη συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κάθε ζήτημα το οποίο αφορά στην ασφάλεια αλλά κυρίως αφορά στην εξωτερική μας πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεται με βάση τους όρους συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και στο ΝΑΤΟ . Η Ελλάδα έχει παίξει έναν κομβικό ρόλο στη σχέση της με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εγγυόμαστε και να το διασφαλίζουμε πάντοτε. Είναι αυτονόητο ότι στην παρούσα φάση πρέπει να δούμε τι θα κάνει το πλοίο και το προς που θα κατευθυνθεί. Από εκεί και πέρα πιστεύω, ότι όπως έχει δείξει η ιστορία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρουν την ισορροπία τους και θα κινηθούμε όλοι ενιαία ως ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΝΔ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ