Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΤ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΄΄ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ΄΄

ΜΕ ΤΟYΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΑΛΦΟΝΣΟ ΒΙΤΑΛΗ,

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΧΑΡΙΤΟΥ

Η κ. Δούρου έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Μέχρι πριν 48 ώρες μπορεί κάποιος να έλεγε ότι αυτό το λέει το Κίνημα Αλλαγής για λόγους πολιτικούς ή μικροπολιτικούς. Τώρα πια το λέει το πόρισμα της Δικαιοσύνης, της Εισαγγελίας. Εμείς δεν καταδικάζουμε την κ. Δούρου ποινικά, εμείς δεν θεωρούμε ότι δεν έχει τεκμήριο αθωότητας η ίδια ή οι υπόλοιποι 20. Λέμε όμως ότι πολιτικά έχει ευθύνες και για λόγους  λόγους στοιχειώδους ευθιξίας απέναντι σε ότι συνέβη τότε, τουλάχιστον να μη βγαίνει να κάνει αυτές τις δηλώσεις οι οποίες δείχνουν και αλαζονεία αλλά και ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί πριν από 7 μήνες. 

Ο κ. Τσίπρας  τις μονές μέρες, προσπαθεί να εξαγοράσει και να διασπάσει την Κεντροαριστερά , τις ζυγές βλέπει ότι αυτό δεν του βγαίνει και κάνει πίσω

Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι η χώρα έχει τόσο μεγάλα προβλήματα στα οποία επιβάλλεται να υπάρξει σύγκλιση γύρω από τη λύση τους, για παράδειγμα είτε αυτό αφορά στα εθνικά θέματα με την Τουρκία, είτε αφορά στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων όπως τα έχει βάλει  η Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή, είτε αφορά στην κατάργηση του Υπερταμείου, είτε αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας.  Σας θυμίζω ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή το 9% των συμπολιτών μας στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με ποσά κάτω των 200 ευρώ. Σας θυμίζω επίσης ότι μετά την τραγωδία στο Μάτι και οι 300 βουλευτές ψήφισαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ακόμα περιμένουμε να εφαρμοστούν. Το κρίσιμο είναι να κάνουμε πράξη αυτά τα οποία συμφωνούμε και σε αυτά τα οποία διαφωνούμε ας ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο.

Για τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συνέδριο

Το ζήτημα το οποίο θέτουν  οι πολίτες είναι τι πολιτική έκφραση έχει το Κίνημα Αλλαγής με ποιες κοινωνικές δυνάμεις είναι,  ποιους θέλει να εκφράσει. Είδαμε πριν από δύο μέρες ότι βγήκε μία επιστολή από την Περιφερειακή Διευθύντρια μιας εταιρείας σούπερ μάρκετ και αναφερόταν σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν με 200 και 300 ευρώ και τους ζητούσαν να χαμογελάσουν απλά και μόνο επειδή έχουνε δουλειά. Εμείς είμαστε με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν αυτές τις συνθήκες εργασίας, θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους και έχει έρθει η ώρα παρά τις παραλείψεις οι οποίες έγιναν  όλη την περίοδο της κρίσης και προφανώς και από κυβερνήσεις που συμμετείχαμε και εμείς, να δούμε πως ξαναδίνουμε ευκαιρίες στους πολλούς.  Αυτά θα είναι τα θέματα του δικού μας Συνεδρίου έτσι θα μπούμε στην συζήτηση για το πώς φτιάχνουμε μία πρόταση η οποία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, διασφαλίζει την κοινωνική κινητικότητα. Ένα νέο σύστημα Παιδείας, ένα νέο σύστημα Υγείας, μία Κοινωνική Ασφάλιση η οποία εγγυάται σε αυτούς τους οποίους υπήρξαν τα μεγάλα θύματα της κρίσης, ότι μπορούν να ξανά ελπίζουν σοβαρά και ουσιαστικά για το μέλλον τους.

Από το προηγούμενο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής έχουν φύγει κάποιοι, δεν είναι ευχάριστο αυτό το οποίο συνέβη προφανώς. Εμείς θα θέλαμε να έχουμε προχωρήσει με όλους αυτούς και να έχουμε διαμορφώσει μία πολυφωνική παράταξη με τη δικιά τους συμμετοχή. Από κει και πέρα να σας θυμίσω ότι οι πολίτες αυτό το οποίο επίσης θέλουν είναι να είμαστε όλοι ξεκάθαρη γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα, είτε αυτό αφορά στο Σκοπιανό είτε αυτό αφορά στα ζητήματα του εκλογικού νόμου είτε αυτό αφορά κυρίως στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Σε επιμέρους ζητήματα μπορεί να διαφωνούμε, το ζήτημα είναι συμφωνούμε όλοι ότι η παράταξη πρέπει να έχει μία αυτόνομη πορεία. Οι 212.000 συμπολίτες μας οι οποίοι ίδρυσαν το Κίνημα Αλλαγής το 2017 και οι περίπου 140.000 οι οποίοι ήρθαν και έγιναν μέλη του κινήματος στη διαδικασία εκλογής συνέδρων επιβεβαιώνουν την αυτόνομη πορεία μας. 

Βασική μας επιδίωξη η στρατηγική νίκη της παράταξής μας και της Κεντροαριστεράς.

Όποιος έχει αναφερθεί σε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς αναφέρεται και σε στρατηγική ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να είμαι σαφής, πρέπει να ηττηθεί ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα και η υποκρισία, που ήταν το βασικό πράγμα το οποίο έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το Γενάρη του 15 υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και από τότε δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα Το κλειδί είναι πως σήμερα οι πολίτες ξαναβρίσκουν διέξοδο στα προβλήματα τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΕΥΓΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΔΕΞΙΑ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ