Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη 

Παύλου Χρηστίδη 

Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

 στον ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Για τη συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας:

«Είναι μία συμφωνία στα μέτρα της Τουρκίας. Αυτό το οποίο παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να συμβαίνει είναι μία τραγωδία. Είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντίθετα, παρακολουθούμε και την Ευρώπη να μένει αμήχανη και στο ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αλλά και στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας είναι αυτή που έχει ανοίξει την όρεξη, στον κ. Ερντογάν να κάνει αυτά που κάνει. Η Τουρκία έχει κερδίσει 30 επιπλέον χιλιόμετρα επί της ουσίας στα οποία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και οι γύρω-γύρω φαίνεται σα να παρακολουθούν. Δεν υπάρχει εδώ κανένα διεθνές δίκαιο, είναι το δίκαιο του ισχυρού. Είναι προφανές ότι μας προβληματίζει και είναι κάτι για το οποίο η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα της σε όλα τα επίπεδα.

Και η Φώφη Γεννηματά έβαλε τα παραπάνω, τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές χθες.

Για τα υπερπλεονάσματα:

«Δυστυχώς, με βάση αυτά που ακούω από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και από ό,τι φαίνεται και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, δεν υπάρχει χνάρι του κ. Τσίπρα που να μην βαδίσει. Τους ακούω πάλι να μιλάνε για υπερπλεονάσματα, τα οποία έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά. Μας τα έχουν πάρει πολλαπλά.

Εμείς θα στηρίξουμε, όπως στηρίξαμε και την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, οποιοδήποτε επίδομα πάει στους Έλληνες πολίτες, γιατί ακόμα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο είναι απαραίτητο. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει οριστικά να τα’ αφήσουμε πίσω μας. Ούτε αυτή η οικονομική συμφωνία βγαίνει. Οι μισθωτοί αυτήν τη στιγμή δεν κερδίζουν κάτι αυτήν τη στιγμή».

Για τη φημολογία ότι η Φώφη Γεννηματά πάει για ΠτΔ:

«Εντάξει, αυτό δεν είναι ούτε για πλάκα. Είναι προβοκάτσιες, τα διαρρέουν κάποιοι. Εγώ έχω αρκετό χιούμορ σε πολλά πράγματα, αλλά ας είμαστε σε αυτήν τη συζήτηση σοβαροί».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ