Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Για την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη στο Κουκάκι και για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη

Είναι μία εικόνα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη με τον κατάλληλο τρόπο. Και αυτό σημαίνει πως αν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με αντιλήψεις, πράξεις και δράσεις πρέπει να αλλάξει. Είναι γνωστή η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του πολίτη. Μου κάνει εντύπωση η υπόθεση με το γιο του κ. Φλαμπουράρη, με αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια. Εμείς στα Εξάρχεια επί τέσσερα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και καιγόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο με μολότοφ και επιθέσεις. Και όταν εμείς το λέγαμε στα στελέχη και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν φύγετε από τα Εξάρχεια. Είναι σα να έρθω εγώ και να πω στον κ. Φλαμπουράρη, αν δεν μπορείς να μείνεις εκεί σήκω και φύγε από τα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια συνεχίζονται, αυτό με τις μολότοφ που γινόταν, δεν γίνεται πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που ήταν στην Κυβέρνηση και μας πήρε τη φρουρά έξω από τα γραφεία, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αρβανίτης, ο βουλευτής μας Θεσσαλονίκης να κοντέψει να πεθάνει, όταν έσκασε μολότοφ στην πλάτη του. Γίνεται ένα λάθος που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει. Η προστασία του πολίτη, η ασφάλεια, για τη διακίνηση των ναρκωτικών, για τις κλοπές, για τις ληστείες είναι αυτονόητο πως βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής δικαιοσύνης. Τι σημαίνει αυτό; Ούτε βία υπέρμετρη από την αστυνομία, ούτε προφανώς τα μπάχαλα να κάνουν ότι θέλουν και να σπάνε το κέντρο της Αθήνας. 

Για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Έχει ενδιαφέρον να τσακώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία για τον κ. Παυλόπουλο και να υπερασπίζεται τον κ. Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μετά την προεδρική εκλογή. Γιατί γίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι έχουμε μία ευκαιρία να δείξουμε που πρέπει να πάει ο τόπος. Εάν πράγματι ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση στον τόπο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα, ξέρει ποιος είναι ο δρόμος και για την προεδρία και για τον εκλογικό νόμο. Αυτό είναι κάτι που κρατάμε για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Εμείς θέλουμε πρόεδρο προερχόμενο από την προοδευτική παράταξη και να έχει συμβάλει στην έξοδο από την κρίση αποφασιστικά. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΛΙΒΥΗΣ