Σε Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ  ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “MAGAZINO”

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΙΤΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

ΜΑΓΓΗΡΙΑΔΗ

ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΝΔ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Τρία θέματα προκύπτουν από τα γεγονότα στη Σαμοθράκη: 1.Πρέπει να δούμε ως Ελλάδα τί θα κάνουμε με τα λιμάνια μας γιατί χρειαζεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Έχουμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα της Σαμοθράκης, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και στην Σαντορίνη αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, διότι υπάρχει ένα λιμάνι το οποίο έχει καταστραφεί τα προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την χώρα και πρέπει να δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε αυτούς τους χώρους οι οποίοι θα δώσουν μια πολύ διαφορετική εικόνα και στον τουρισμό μας. 2. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν εταιρίες οι οποίες εφάρμοσαν καλές πρακτικές, άφησαν στην άκρη το κέρδος για να πάνε να συνεισφέρουν εκεί, να βοηθήσουν στην αποσυμπίεση της κατάστασης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λεχθεί γιατί δείχνει και ένα κοινωνικό ενδιαφέρον γύρω από μια πολύ δύσκολη κατάσταση. 3. η κυβέρνηση της ΝΔ άργησε. Έκανε 10 μέρες αργότερα τη σύσκεψη του μισού υπουργικού συμβουλίου. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει ως κυβέρνηση. Έπρεπε να έχει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά διότι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, ένα τετραήμερο το οποίο ήταν πολύ έντονο, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, επιχειρηματίες έχασαν τη δυνατότητα να δουλέψουν μέσα στην καρδιά του δεκαπενταύγουστου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμα αποτυπώσει την στρατηγική που θέλουν να ακολουθήσουν. Δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο είδαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση. Και φυσικά το έχουμε δει και την περίοδο μετά από την ήττα του στις εκλογές. Είναι κάτι που μένει να φανεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε πολιτική ταυτότητα. Θα την αποτυπώσουμε πολύ καθαρά και στη συνδιάσκεψη που θα κάνουμε για τη σοσιαλδημοκρατία το φθινόπωρο. Έχουμε μάθει εμείς να κολυμπάμε ανάμεσα στα πιράνχας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια και ξέρουμε να κολυμπάμε καλά. Θα αναμετρηθούμε με όρους αρχών, αξιών, ιδεών, για το ποιος εκφράζει αυθεντικά την προοδευτική παράταξη. Μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις, έχουμε τον εκλογικό νόμο, έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει. Λέει ότι θα μετασχηματίσει το κόμμα του και θα κοιτάξει προς μια άλλη κατεύθυνση και ο κ. Σκουρλέτης βγαίνει και αμφισβητεί ευθέως την κατεύθυνση αυτή λέγοντας ότι δε θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κεντροαριστερά ούτε σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να πει τί θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα φανεί γιατί πέρα από τα λόγια υπάρχουν και οι πράξεις.


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Δεν υπάρχει πια νόμος Κατσέλη. Υπάρχει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ του 2010  οποίος άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας το 70% των κατοικιών απροστάτευτες βγάζοντας τις στο ηλεκτρονικό σφυρί. Αυτό πρέπει προφανώς να αλλάξει. Εμείς έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, ήδη από τα τέλη του 2017. Χρειάζεται μια σωστή διαχείριση των κόκκινων δανείων για να κάνουν επιτέλους και οι τράπεζες τη δουλειά τους. Και αυτό σημαίνει να δίνουν δάνεια στον κόσμο ο οποίος θέλει είτε να επιχειρήσει είτε να κάνει ένα σπίτι είτε να βελτιώσει τη ζωή του. Αυτό σε αυτήν τη φάση είναι πολύ δύσκολο. Κι επειδή μπροστά μας έχουμε και μια υφέρπουσα παγκόσμια οικονομική κρίση, το συζητάμε και για τη Γερμανία αλλά βλέπουμε και τις ΗΠΑ και την Κίνα να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά τις τράπεζες μας και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πραγματική οικονομία.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ Νο 1 ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις μας εξέπληξαν δυσάρεστα. Η μη αναφορά του στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων άμεσα, τώρα που έχει νωπή λαϊκή εντολή, ήταν κάτι το οποίο δημιούργησε αλγεινή εντύπωση σε εμάς και με την πίεση που ασκήθηκε τις επόμενες μέρες έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να μειωθούν τα βαρύτατα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και να δημιουργηθεί ένα δημοσιονομικό κενό, ένα όφελος το οποίο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Σε αυτό εμείς θα είμαστε αρωγοί, ήδη το έχουμε κάνει βασικό ζήτημα συζήτησης στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και είναι το αυτονόητο. Η Φώφη Γεννηματά το έθεσε πριν ενάμιση χρόνο πρώτη στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Είναι επίσης γνωστό ότι το έθεσε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Βέμπερ λέγοντας ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα είναι το Νο 1 ζήτημα. Το γεγονός ότι το παραπέμπει στις καλένδες και ακολουθεί την δική της άποψη η ΝΔ είναι κάτι το οποίο θα κριθεί. Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα, να μην μπούμε σε ένα νέου τύπου επικοινωνιακό πόλεμο στον οποίο ο πολίτες θα χάνουν την ουσία. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα μπορεί να πει το οτιδήποτε πάνω σε αυτό. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να ξέρουν ότι αυτό το ζήτημα είναι το Νο 1 στην ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής. Θα είμαστε αρωγοί σε ότι είναι εποικοδομητικό και ουσιαστικό και θα είμαστε και μαχητικοί εκεί που βλέπουμε ότι υπάρχουν  τρύπες από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς και στην πίεση προς τους δανειστές για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Υπερταμείο. Κι εκεί είναι πολύ κρίσιμο να δώσουμε μια νέα επενδυτική μορφή και να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ