Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΙ» 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΝΙΚΟ ΡΟΓΚΑΚΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΗ

KAI AΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΫΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ παραπέμπει στις καλένδες την μείωση των τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων

Υπάρχει μία σειρά υποχωρήσεων που κάνει και αυτή η κυβέρνηση σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν από τις εκλογές. Στο θέμα  των πρωτογενών πλεονασμάτων, ήταν μόλις πριν από τις ευρωεκλογές που ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Βέμπερ και συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης τους, από το 3,5% στο 2%. Αυτό ακριβώς που είχε βάλει στο τραπέζι η Φώφη Γεννηματά πριν από πολύ καιρό τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει με τόσο μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη φορολογία και σε νέα μέτρα τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να πάρει η νέα κυβέρνηση. Το είπε χθες πολύ κυνικά και ο κ. Ρέγκλινγκ, αν θέλετε φοροελαφρύνσεις θα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Η Νέα Δημοκρατία σπαταλά ένα χαρτί το οποίο έχει κάθε νέα κυβέρνηση. Αυτό είναι ότι από την πρώτη στιγμή θα πρέπει να βάλει τα καίρια ζητήματα στο τραπέζι. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν το κάνει και για το Κίνημα Αλλαγής αυτό είναι ζήτημα θεμελιώδους σημασίας και προτεραιότητας. Είναι ένα θέμα το οποίο θα το βάλουμε και στις προγραμματικές δηλώσεις που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες, είναι κομβικό για τις επόμενες γενιές.

Προβληματικό το ξεκίνημα της κυβέρνησης ΝΔ

Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο με ένα τρόπο ο οποίος δεν είναι πειστικός.

  •  Η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για μικρό και ευέλικτο σχήμα, και τελικά έχουμε 51 υπουργούς με  μόλις 5 γυναίκες.

  • Δεν μπορεί να πειστεί κανένας για το γεγονός ότι άνθρωποι που έδωσαν μάχη υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αναλαμβάνουν σήμερα κομβικούς ρόλους στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στη Νέα Δημοκρατία καταδίκαζαν τη συμφωνία των Πρεσπών και τώρα ακούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο να λέει ότι για να υπάρξει καλή πορεία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να υπάρξει καλή εφαρμογή της συμφωνίας. 
  • Δεν ξεχνάει κανείς τις ευθύνες και το σόου που προσπάθησε να στήσει ο κ Τσίπρας το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι και άνθρωποι από τότε σήμερα αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις. 
  • Υπάρχει νόμος από το 2016 που αναφέρει ότι οι Γενικοί Γραμματείς πρέπει να διορίζονται με δημόσια προκήρυξη και αξιοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία, η οποία μιλούσε για τους “άριστους”, διορίζει μέσα σε 2 ημέρες τους αρεστούς ως Γενικούς Γραμματείς.

Αυτά συνιστούν μία προβληματική αρχή της κυβέρνησης. Δεν ξεχνάμε πως κυβερνήθηκε η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια, θα κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση όμως στο τι θα γίνει από δω και πέρα.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο

Πρέπει να πάψει εδώ και τώρα το άσυλο της ανομίας. Ο νόμος 4009/2011 που έφερε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είναι η βάση συζήτησης, εμείς θα φέρουμε ολοκληρωμένη πρόταση. Πρέπει τόσο οι πρυτανικές όσο και οι αστυνομικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και στη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία κυριαρχεί στα πανεπιστήμια εδώ και 30 χρόνια. Λέει αυτά που λέει για το άσυλο αλλά επί του πρακτέου σε μία σειρά ζητήματα δεν έχει πάρει τις ευθύνες της.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΝΔ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΓ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ 2019