Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ «ΣΉΜΕΡΑ»

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ

ΔΗΜΉΤΡΗ ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΊΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΎΛΟΥ

Έχουμε απέναντι μας ένα γείτονα ο οποίος παραβιάζει διαρκώς το διεθνές δίκαιο. Έχει ξεπεράσει τα όρια της προκλητικότητας και έχει περάσει στην επιθετικότητα, εδώ και αρκετό καιρό. Και αυτό είναι κάτι το οποίο όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην πατρίδα μας και φυσικά όλο τον ελληνικό λαό τον βρίσκει μονιασμένο και στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Το δεύτερο είναι ότι κατά την άποψή μας έπρεπε να έχει γίνει ήδη ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως πρώτη πρότεινε η Φώφη Γεννηματά. Και ως ένα μέσο πίεσης προς την απέναντι πλευρά.

Εμείς, όπως το κάναμε και επί κυβέρνησης Τσίπρα στα ελληνοτουρκικά, σήμερα είμαστε ξεκάθαροι. Στηρίζουμε κάθε φωνή που εγγυάται τα εθνικά συμφέροντα και θέλουμε να εκτονωθεί η κατάσταση. 

Μας έχει συνηθίσει ο κ. Ερντογάν σε ένα παζάρι και στο οποίο κάνει ένα βήμα πίσω και δύο μπροστά. Αυτή είναι η στρατηγική του. Το ζήτημα είναι πώς μια στρατηγική η οποία στοιχίζεται με τα εθνικά συμφέροντα και λαμβάνοντας υπόψη ότι δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων όσον αφορά την αλληλεγγύη την οποία δείχνει απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Όπως και το ΝΑΤΟ προφανώς.

Πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση στα κατάλληλα fora και τις αρμόδιες επιτροπές γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα αυξήσει και τους εξοπλισμούς μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μ.ΟΘΩΝΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΙΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑΦώφη Γεννηματά : Να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των Ελλήνων να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες, ιδέες και προϊόντα Εισερχόμενα x