Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα
  • Αυτό το οποίο συμβαίνει με την παιδεία ξεπερνάει την λογική.
  • Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικές ανακοινώσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τη στιγμή αυτή που μιλάμε τα παιδιά της Β Λυκείου δεν ξέρουν αν θα δώσουν, για παράδειγμα, εξετάσεις στα Λατινικά ή την Κοινωνιολογία. Επίσης δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι τελικά το σύστημα των εξετάσεων. Διαβάζουμε για Σχολές που θα «κοκκινίζουν», για άλλες που θα «πρασινίζουν», για άλλες που η εισαγωγή σε αυτές θα γίνεται με βάση το απολυτήριο, για άλλες με βάση τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τρεις υπουργούς Παιδείας είχε η σημερινή κυβέρνηση, με τον καθένα να έχει διαφορετικό σχέδιο από τον προκάτοχό του. Δεν υπάρχει καν το ίδιο σχέδιο μέσα στην κυβέρνηση στο θέμα της παιδείας.
  • Ακούσαμε πάλι τις ίδιες διακηρύξεις  για προσλήψεις, όπως για 4.500 προσλήψεις καθηγητών της ειδικής αγωγής τον επόμενο χρόνο. Τόσο καιρό η ίδια κοροϊδία. Και μάλιστα τώρα για το 2019, μετά τις εκλογές. Και μάλιστα εκτός γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, δηλαδή μόνο με κριτήρια με βάση την επετηρίδα. Εμείς λέμε να υπάρχει ένας συνδυασμός, να γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις και με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση των κριτηρίων προϋπηρεσίας.
  • Στο μείζον θέμα της παιδείας χρειάζεται εθνική συνεννόηση, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα από τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται αποφασιστική αλλαγή πολιτικής με προοδευτική ανατροπή, μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιλυθούν τα κρίσιμα προβλήματα της χώρας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

fofi-proipologismos-2019