Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες προκειμένου να γίνει εμφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιο εύκολα μπορεί να βρει «δικηγόρο με διαστημική εμπειρία» στο νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, παρά την έξοδο από το «αχρείαστο» 3ο Μνημόνιο που επέβαλε στη χώρα το 2015.

Μια μέρα μετά το διάγγελμα της Ιθάκης αποκαλύπτεται ότι τα Κλιμάκια της Τρόικας θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά την αξιολόγηση των μνημονιακών υποχρεώσεων, που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέλαβαν στο Eurogroup της 22/06/18 και οι οποίες θα ορίζουν την περήφανη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέχρι και το 2023. Υποχρεώσεις οι οποίες γίνεται προσπάθεια είτε να αποκρυφθούν, είτε να παρακαμφθούν με σκοπό τη εντατικοποίηση της δημιουργίας ενός πελατειακού κράτους στην υπηρεσία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με συγκεκριμένες ενέργειες:

  • Την «κομματικοποίηση» της Δημόσιας Διοίκησης, ιδιαίτερα στην επιλογή των γενικών γραμματέων και όλων των γενικών διευθυντών στα Υπουργεία, σύμφωνα με τον νόμο 4369/2016. Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπάθησαν ήδη να επηρεάσουν τη διαδικασία, επιδιώκοντας να παρέμβουν στις θεσμοθετημένες διαδικασίες επιλογής μέσω Α.Σ.Ε.Π. και του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.).
  • Τη δημιουργία ενός διαβλητού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση, τη στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστή στο «δόγμα» της καταστροφικής πενταετίας 2004-2009 της Ν.Δ., προσπαθεί με «φωτογραφικές» προκηρύξεις και παρακάμπτοντας το Α.Σ.Ε.Π. να δημιουργήσει έναν κομματικό στρατό συμβασιούχων ομήρων σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ιδιαίτερα στους Ο.Τ.Α.
  • Την πλήρη απαξίωση του Μητρώου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όταν ακόμα και μετά την καταστροφική Πυρκαγιά στην Αττική η επιλογή στελεχών σε καίρια πόστα γίνεται με βάση την κομματική ταυτότητα (βλ. νέος γ.γ. πολιτικής προστασίας).
  • Τη στρέβλωση των κριτηρίων επιλογής προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, με την υιοθέτηση πρόσθετων «φωτογραφικών» κριτηρίων κατά παρέκκλισή του ν.4369/16.
  • Την αποφυγή (εδώ και 3 χρόνια) της υιοθέτησης σύγχρονων οργανογραμμάτων και περιγραμμάτων θέσεων, με σκοπό τη χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης.
  • Την πλήρη παράλυση των διαδικασιών θέσπισης υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου στη δημόσια διοίκηση, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος σημαντικών κενών στο δημοσιονομικό έλεγχο από 01/01/2019.

Καλούμε εκ νέου την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή για τις δεσμεύσεις που έχει λάβει στα θέματα δημόσιας διοίκησης, ενόψει του νέου Προγράμματος Επιτήρησης που συμφωνήθηκε με τους Θεσμούς και ισχύει από τις 21/08. Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε υποχρέωση απέναντι στην Ιστορία μας να υπερασπιστούμε την αξιοκρατία και την ακεραιότητα της Δημόσιας Διοίκησης. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση (Α.Σ.Ε.Π., ΚΕΠ, Διαύγεια, κριτήρια επιλογής σε διευθυντικές θέσεις) που θα βγάλουν πραγματικά τη χώρα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.