Σε Διάφορα, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τετάρτη, 17.03.2021, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5 FM” ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος για τα ζητήματα επικαιρότητας.  Μεταξύ άλλων δήλωσε:

  • Επιμένουμε στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας εδώ και μήνες. Στην Αττική πλέον έχουμε μαρτυρίες για ανθρώπους που διασωληνώνονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε  το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και διαπίστωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται κυριολεκτικά στο “και πέντε”. Αύριο θα επισκεφτεί η κ. Γεννηματά το νοσοκομείο «Σωτηρία» ακριβώς για να πιέσουμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι κάθε καθε χρονοτριβή κοστίζει πλέον ανθρώπινες ζωές.
  • Για το άνοιγμα της οικονομίας πρέπει καταρχήν να εισηγηθεί θετικά η Επιτροπή των Ειδικών  πώς κι αν μπορεί να γίνει. Πάντως, υπάρχει μία εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν στην έξαρση της πανδημίας να συζητάμε για το άνοιγμα της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας, όταν με πολύ λιγότερα κρούσματα είχαμε πολύ πιο σκληρά μέτρα. Χρειάζεται το κατάλληλο μίγμα, μια ξεκάθαρη στρατηγική, χωρίς τακτικισμούς και άλλη κακοφωνία, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.
  • Η πανδημία λειτουργεί ούτως ή άλλως περιοριστικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Η νέα αυτή κατάσταση έχει αποδοθεί πολύ εύστοχα με τον όρο «πανδημοκρατία». Δυστυχώς ο αυταρχισμός έχει γίνει κυβερνητική πατέντα και στην Ελλάδα, η αστυνομία εργαλειοποιείται για πολιτικούς σκοπούς. Δεν είναι σωστό να βάζει μπροστά η κυβέρνηση την Αστυνομία αλλά δεν είναι σωστό και από την αντιπολίτευση να ενθαρρύνει την ανυπακοή. Η ατζέντα «νόμος και τάξη» είναι ολισθηρή οδός για το πολιτικό σύστημα και την ενότητα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή απέναντι στην πανδημία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στην πόλωση και την ένταση για να κρύψουν τη φτώχεια της πολιτικής τους»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Με εξαγγελίες δεν σώζονται ανθρώπινες ζωές. Χρειάζονται πράξεις για τη στήριξη του ΕΣΥ!»