Σε Συνεντεύξεις

Στην εκπομπή “Μαζί δεν κάνουμε” με τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη “Μαζί δεν κάνουμε” στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104.6” μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων τόνισε: 

Για τις ΗΠΑ:

Όσα είδαμε στις ΗΠΑ, είναι εικόνες θεσμικής και κοινωνικής παρακμής, σε μια βαθιά διαιρεμένη κοινωνία. Εκεί η πολιτική αντιπαράθεση μεταλλάσσεται σε μία μάχη για την ταυτότητα, τον έλεγχο, τον φόβο, την καθαρότητα και όχι μια μάχη γύρω από την οικονομία, την κοινωνική τάξη κλπ. Και αυτό είναι το δίδαγμα που νομίζω ότι αξίζει να κρατήσουμε. 

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία:

Ακούσαμε τον κ. Γεραπετρίτη σήμερα, τον κ. Γεωργιάδη προχθές, κάθε μέρα οι υπουργοί δημιουργούν σύγχυση. Δεν έχουν πλήρη εικόνα για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία, το ίδιο ισχύει και για το λιανεμπόριο. Έχουμε μια κυβέρνηση που κλείνει το μάτι στην εκκλησία, δεν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, δεν εφαρμόζει το νόμο για όλους. Και πολύ φοβάμαι ότι η ασυδοσία που είδαμε χθες θα τη βρούμε μπροστά μας τις επόμενες ημέρες. 

Για το εμβόλιο:

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στραβά. Είχαμε την ευρωπαϊκή πρωτοτυπία να εμβολιάζονται υπουργοί αντί για ευπαθείς ομάδες. Αλλά και όσα εμβόλια έχουμε δεν έχουν ενταχθεί σε έναν αξιόπιστο σχεδιασμό. Αν πάμε με αυτόν τον ρυθμό, θα χάσουμε ολόκληρο το έτος. 

Για το σενάριο προοδευτικής συνεργασίας:

Για τον δικό μας πολιτικό χώρο είναι ζητούμενο η χώρα να αλλάξει πορεία, να αποκτήσουμε μία προοδευτική εναλλακτική απέναντι στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.  Δεν είναι ζήτημα μαθηματικών ή δημοσκοπικών συσχετισμών αυτήν τη στιγμή. Για μάς, η προοδευτική διακυβέρνηση είναι πολιτικό αίτημα, αφορά το πρόγραμμά μας, τις αξίες, τα στελέχη, την φιλοδοξία να ξαναγίνει το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα σενάριο πολιτικής συνεργασίας, μόνο σενάριο και εντολή είναι η αυτόνομη πορεία. Οι ζυμώσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή μέσα στην κοινωνία θα αποκτήσουν πολιτική έκφραση σύντομα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Ανασχηματισμός: στροφή δεξιά»Mανώλης Χριστοδουλάκης: «Κυβέρνηση με διαρκείς παλινωδίες και ανακολουθίες»