Σε Συνεντεύξεις

Για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη μίλησε στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά 90.1” σήμερα Τετάρτη 10.03.2021, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος. Πιο συγκεκριμένα τόνισε τα παρακάτω:

  • “Κυβέρνηση και αντιπολίτευση “ανεβάζουν” παραστάσεις που ευνοούν τον διμέτωπο πολιτικό τους αγώνα. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένα «θερμοκήπιο έντασης» για να φυτρώσει ξανά ο διχασμός των μνημονιακών χρόνων. Έχει σημασία να πέσουν οι τόνοι, να καταδικάσουμε τη βία, να μπορέσουμε να απομονώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκουν αφορμή με τέτοιες εντάσεις να ξαναβγούν στην επιφάνεια. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσει η χώρα σχέδιο απέναντι στην πανδημία. Κοινός εχθρός της πατρίδας μας είναι ο ιός.
  • Ζητάμε επανειλημμένα να έρθει στη Βουλή ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον κ. Αλιβιζάτο να μας πουν τι γίνεται με αυτήν την περίφημη Επιτροπή για την αστυνομική αυθαιρεσία και να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν είναι ένα-δύο τα περιστατικά. Κάθε λογικός πολίτης διαπιστώνει ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση «στριμώχνεται» από την πανδημία, εφευρίσκει αφορμές για να βγάλει την Αστυνομία μπροστά.
  • Από την άλλη, δεν πρέπει αυτά τα περιστατικά να δημιουργήσουν όρους «βεντέτας». Δεν πρέπει να δίνουν ραντεβού κάποιοι για να σκοτώσουν έναν αστυνομικό και οι αστυνομικοί ξανά να επιστρέφουν για να ασκούν βία στους πολίτες. Το να είσαι δημοκράτης σημαίνει ότι είσαι και με τον νέο που τις έφαγε από την αστυνομία, αλλά είσαι και με τον αστυνομικό που παραλίγο να χάσει τη ζωή του.
  • Υπάρχει κόπωση, έντονη ψυχολογική πίεση, έντονη ανάγκη να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω. Βρισκόμαστε όλοι σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη και περισσότερο οι νέοι που δεν μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιό τους,  χάνουν μαθήματα, δεν υπάρχει επαγγελματική προοπτική, βλέπουν την οικονομία να καταρρέει ξανά μετά από μία δεκαετία. Είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί την κοινωνική ένταση, γι’ αυτό και χρειάζεται στήριξη και κοινωνική ενότητα.”

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να έχει κάνει το διάγγελμά του την Κυριακή ή τουλάχιστον να αναφερθεί και στα απαράδεκτα γεγονότα της Κυριακής»Παύλος Χρηστίδης: «Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την κοινωνική ένταση»