Σε Συνεντεύξεις

Για την «γαλάζια επανίδρυση» του κράτους, μίλησε σήμερα Πέμπτη, 22.10.2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, όπου τόνισε:

  • «Είναι στο DNA της ΝΔ και της Συντήρησης να προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της Κράτος, το δικό της κομματικό στρατό. Ενώ δεν έχουμε ΜΕΘ, μετακινούν γιατρούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και αρνούνται την ανταμοιβή των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, λεφτά υπάρχουν για να προσλαμβάνουν περίπου 100 μετακλητούς το μήνα.  Το χειρότερο όλων ότι δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στο Δημόσιο, στην ιεραρχία, στην αξιοκρατία. Αυτήν τη στιγμή, ένας νεοεισερχόμενος πτυχιούχος μετακλητός προηγείται ενός πτυχιούχου δημοσίου υπαλλήλου κατά 13 μισθολογικά κλιμάκια. Δηλαδή, ένας κομματικός φίλος παίρνει αυτά που ο δημόσιος υπάλληλος θα περίμενε να ασπρίσουν τα μαλλιά του για να πάρει.»
  • «Επίσης, βλέπουμε ότι διορίζονται ως διευθυντές μετακλητοί υπάλληλοι στα υπουργεία Μετανάστευσης και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Δηλαδή, ένας έμπιστος του υπουργού μπαίνει σε θέση διευθυντή, διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, προηγείται των δημοσίων υπαλλήλων και δίνει εντολές.»
  • «Εμείς οι σοσιαλιστές και οι δημοκράτες και οι προοδευτικοί γενικότερα, αντιλαμβανόμαστε ότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με λίγους υπαλλήλους σε ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας. Όμως το να καταργείς την αξιοκρατία, να καταργείς τα κριτήρια, να προσπαθείς να ξαναφτιάξεις ένα «γαλάζιο κράτος» όπως αυτό που παρέδωσε το 2009 ο κ. Παυλόπουλος με τον κ. Καραμανλή στον Γιώργο Παπανδρέου, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ γρήγορα για να γυρίσουμε πίσω σε τέτοιες «μαύρες» εποχές. Επιπλέον δημιουργούν μια μελλοντική «στρατιά» παραπονούμενων και δυσαρεστημένων.»
  • «Είναι ευρύτερο το πρόβλημα αντίληψης της ΝΔ για το κράτος. Την προηγούμενη εβδομάδα, αναδείξαμε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πήγε να αμνηστεύσει αναδρομικά υπαλλήλους κι αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ελέγχονταν ακόμη για κακουργήματα. Είδαμε ότι δημιούργησαν «μαύρο ταμείο» στο υπουργείο Μετανάστευσης. Βλέπουν όλοι πώς μεταφέρονται χρήματα στα τηλεοπτικά κανάλια όταν ο κ. Πέτσας αρνείται να βάλει κριτήρια.»
  • «Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα βγάλουμε την πανδημία με γιατρούς, με λοιμωξιολόγους, με δήθεν ειδικούς των διεθνών σχέσεων που είναι βουλευτές ή πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας να μας λένε τι θα γίνει με την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ γελασμένοι. Αλίμονο αν πιστεύουν ότι θα βγάλουμε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς πολιτική εκπροσώπηση, χωρίς αντιπολίτευση.»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού»Φώφη Γεννηματά για δίκη Χρυσής Αυγής: «Ιστορική απόφαση, νίκη της Δημοκρατίας, δικαίωση των θυμάτων»