Σε Συνεντεύξεις

Στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open Beyond μίλησε σήμερα Δευτέρα 24.08.2020 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων ανέφερε

-Για το άνοιγμα των σχολείων

“Η Κυβέρνηση έχασε δύο μήνες με τον διορισμό κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Έτσι χάθηκαν δυο πολύτιμες μήνες από την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς. Δεν αρκούν οι μάσκες, είναι ένα μέτρο που το είχαμε ζητήσει από καιρό, αλλά η Κυβέρνηση άργησε να το εφαρμόσει. Όταν τα παιδιά μπουν στις σχολικές αίθουσες πρέπει να ξέρουν αν θα γίνονται τεστ, να εκπαιδευτούν οι προσχολικές ηλικίες στους κανόνες υγιεινής, απαιτείται εκπαιδευτικό προσωπικό και υπηρεσίες καθαριότητας και εκπαίδευση των ίδιων των εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μένουν μόνο δύο εβδομάδες για το άνοιγμα των σχολείων, δεν αρκούν οι μάσκες, χρειάζεται σχέδιο που η Κυβέρνηση δεν το έχει. 

-Για την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου 

“Το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι παράνομο. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Αιγύπτου, παρά τα επιμέρους προβλήματα που έχει και θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, την ακυρώνει και υπό αυτό το πρίσμα, το βλέπουμε θετικά. Το σημαντικό όμως είναι η Τουρκία να παραμείνει σε ένα περιβάλλον διαλόγου με την Ελλάδα και να μην λειτουργεί ως γενικός δερβέναγας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, να σέβεται την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μετά από 10 χρόνια ύφεσης να αναλώνεται σε διενέξεις και εντάσεις, αλλά να είναι εγγυητής ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή. Η Τουρκία πρέπει να υποστεί και να εφαρμόσει τις κυρώσεις που θα τις επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η τελευταία καλείται να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της στην ΝΑ Μεσόγειο. 

-Για την δολοφονία του Jacob Blake από αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Είναι σοκαριστικά όσα βλέπουμε. Οι ΗΠΑ μαστίζονται από μια τεράστια οικονομική ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού και του τρόπου που τον διαχειρίζεται η σημερινή Προεδρία. Τέτοια περιστατικά ρίχνουν λάδι στη φωτιά, σε μια κοινωνία που ήδη βράζει, ιδιαίτερα ενόψει και των προεδρικών εκλογών. Ο ρατσισμός και η κακομεταχείριση μειονοτήτων ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων πρέπει να απασχολήσει την Αστυνομία σε ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα τώρα που ο κορωνοϊός περιστέλλει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και τον νόμων και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η κυβέρνηση με τις παλινωδίες της στην πανδημία χάνει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού»