Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Απευθείας».


• Δεν αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών η προεδρολογία. Έχουμε σημαντικές διεθνείς εξελίξεις, ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κρίση στα εργασιακά και οι τοπικές κοινωνίες του Βόρειου Αιγαίου διαμαρτύρονται έντονα για το προσφυγικό ζήτημα, οργανώνοντας κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Αν’ αυτού ο Πρωθυπουργός γυρνά από χιονοδρομικό σε χιονοδρομικό κέντρο και ενδιάμεσα διαρρέει ονόματα υποψηφίων Προέδρων. • Η μεταμνημονιακή Ελλάδα απαιτεί ένα πρόσωπο κύρους, που ήταν «παρών» στην κρίση, ώστε να τρέξουμε στο μέλλον με την απαραίτητη γνώση, ενότητα και προοδευτική αντίληψη. Η Προεδρία Παυλόπουλου συντηρεί τη γέφυρα ανάμεσα στην καραμανλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία.

• Ο εκλογικός νόμος αντανακλά το πως βλέπουν τα κόμματα τη δημοκρατία και την αντιπροσώπευση. Δεν συμφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης. Λέμε όχι στο μπόνους των 50 εδρών που νοθεύει την ισότητα της ψήφου και προτείνουμε ένα αναλογικό μπόνους που θα δίνει αυτοδυναμία σε κυβέρνηση του 40%, ώστε να ενθαρρύνονται και κυβερνήσεις συνεργασίας, που θα ανταποκρίνονται σε κοινωνικές πλειοψηφίες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΛΙΒΥΗΣΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ