Σε Άρθρα – Απόψεις

Άρθρο 

Χρήστου Πρωτόπαπα

Μέλους Εκτελεστικής Γραμματείας

 Κινήματος Αλλαγής

στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η ήττα τους στις εκλογές είναι αναπόφευκτη. Γι΄ αυτό και ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει την επόμενη μέρα, με μόνο κριτήριο την προσωπική του επιβίωση. Γιατί, όπως αποδείχθηκε ουδόλως τον ενδιαφέρει η πολιτική τύχη των βουλευτών του, που επί 4 χρόνια σιωπηρά ψηφίζουν τα πάντα. Κινείται χωρίς πολιτική ταυτότητα. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Όποιον βρει για να τον στηρίξει τον μαζεύει, με αντάλλαγμα μια καρέκλα εξουσίας. Ακροδεξιούς, δεξιούς, γυρολόγους, θεσιθήρες της Κεντροαριστεράς. Εικόνα παρακμής και εκφυλισμού, που δεν έχει καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη. Μόνο που αυτά τα «σωσίβια» είναι ξεφούσκωτα. Θα το διαπιστώσει το βράδυ των εκλογών, όταν θα τον αποχαιρετούν πάρα πολλοί από αυτούς. Γιατί έχασαν την εξουσία.

Αφού τακτοποίησε τις δεξιές συμμαχίες του, έχει στρέψει τα βέλη του κατά του Κινήματος Αλλαγής. Δεν έχει καταλάβει ότι η παράταξή μας έχει ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς με την κοινωνία, δεν είναι άθροισμα στελεχών. Το μάθημα του 1989 δεν τους δίδαξε. Δεν γίνεσαι «ΠΑΣΟΚ» με μιμήσεις και μεταγραφές. Γιατί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη «ήρθε και έμεινε» ως δύναμη μεγάλων προοδευτικών αλλαγών, για την Εθνική Συμφιλίωση, το Κοινωνικό Κράτος, τα δικαιώματα, την ισχυρή φωνή της Ελλάδας. Γιατί αγκάλιασε τους μη προνομιούχους Έλληνες, δημιούργησε νέες κοινωνικές δυνάμεις, γιατί στράτευσε τους νέους ανθρώπους, γιατί ήταν «παντού» στην εργασία, την γειτονιά, τους θεσμούς. Όλα αυτά που δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου από την μια λειτουργούν ως οι «πρόθυμοι» στις επιταγές των ισχυρών και από την άλλη, με πολιτικά μπαλώματα και κινήσεις κορυφής, επιχειρούν να επιβιώσουν πολιτικά -αλλά δεν «υπάρχουν» στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση. Τα ορατά, εξάλλου, ανταλλάγματα από τις μεταγραφές, οι συναλλαγές τέως στελεχών μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αποστροφή, οργή προκαλούν στους πολίτες. Συσπειρώνουν το Κίνημά μας. Δύο φεύγουν και 2.000 έρχονται. Οι συγκεντρώσεις της Φώφης Γεννήματα, αλλά και των άλλων στελεχών μας, το αποδεικνύουν. Το Κίνημα Αλλαγής, όμως, δεν ετεροκαθορίζεται. Έχουμε πόλεμο και πάμε για να τον κερδίσουμε. Αλλά με τις θέσεις μας, το προοδευτικό πρόγραμμά μας, τις αρχές και τις αξίες μας. Με την ώθηση που θα μας δώσει η επιτυχία του Συνεδρίου μας. Μαζί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα. Μαζί με τις ενεργές κοινωνικές δυνάμεις που μας στηρίζουν.

Γεννηθήκαμε ως πολιτικός χώρος για να υπηρετούμε τον λαό. Συνεχίζουμε με την αυτόνομη πορεία μας. χωρίς η σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι η δεξιά, η Νέα Δημοκρατία είναι ο ιδεολογικός αντίπαλός μας. Αποφασισμένοι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, αλλά και με την δύναμη του λαού να ενώσουμε τους Έλληνες, να εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

(*) Ο Χρήστος Πρωτόπαπας είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"