Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

Στην Κερατέα με Δωρεά του κ. Πρίφτη και φορέα λειτουργίας την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), εγκαινιάστηκε το 2012 με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας.

Μόνιμη και συνεχής απαίτηση της Δημοτικής Αρχής Λαυρεωτικής , της 1ης ΥΠΕ ,διαχρονικά και των κατοίκων,ήταν η πλήρης λειτουργία της μονάδας στα Πλαίσια του ΕΣΥ, προς όφελος των Πολιτών.

Η Ν.Δ το 2014 με τη λειτουργία του ΠΕΔΥ, αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για μεταφορά της ευθύνης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης, στην 1η ΥΠΕ.

Δυστυχώς αυτή την πολιτική ακολούθησε και ο Σύριζα, που ενώ ως αντιπολίτευση μιλούσε για κατάργηση της ΑΕΜΥ (που την χαρακτήριζε παράδειγμα ιδιωτικοποίησης), προκειμένου να εξυπηρετήσει την μισθοδοσία «φίλων», στο Δ.Σ της ΑΕΜΥ, αντί κατάργησης, επέκτεινε τις αρμοδιότητες της εταιρείας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Το αποτέλεσμα είναι, το Δ.Σ της ΑΕΜΥ,να πανηγυρίζει, στις Επίσημες Οικονομικές Εκθέσεις (2016 κ 2017), για την βελτίωση της λειτουργίας και την αύξηση της κίνησης των τακτικών Ιατρείων, ξαφνικά να έχουμε ολικό Black Out και οι πολίτες της Κερατέας να μένουν στο κενό.

Έτσι χάριν της μισθοδοσίας των «φίλων», πέρασαν 4 χρόνια αδράνειας και «αφασίας» της Κυβέρνησης του Σύριζα και φθάσαμε λίγο πριν τις Αυτοδιοικητικές, τις Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές, με νέους πανηγυρισμούς να «πληροφορηθούμε», στην Ιστοσελίδα του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, ότι «κατόπιν ενεργειών»,( άφαντων πριν και αναρμόδιων), ότι δεν έγινε 4 χρόνια, θα γίνει παραμονές των εκλογών, μέσα στη μεγάλη εβδομάδα.

Το δε μέγα επίτευγμα, είναι μια προγραμματική συμφωνία της 1ης ΥΠΕ και της ΑΕΜΥ που «μοιράζονται στα δύο» τους Χώρους του Κέντρου Υγείας κ Αποκατάστασης Κερατέας ,με το μισό να διευθύνεται από το Λαύριο και το άλλο μισό, από τους Θρακομακεδόνες.

Τρία Ερωτήματα και μια επισήμανση

1.Αν το θέμα λύνονταν με μια συμφωνία ,ποιοι «αμέλησαν» να την υπογράψουν 4 Χρόνια και τι ακριβώς έκαναν τόσα χρόνια οι τόσοι «ενδιαφερόμενοι»;

2.Η διοίκηση της ΑΕΜΥ στις εκθέσεις της, ισχυρίζεται ότι τα Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Κερατέας λειτουργούσαν άψογα, αλλά υπολειτουργεί η αποκατάσταση, αν αυτό ισχύει, γιατί της αφήνουν την αποκατάσταση και παραχωρεί τα Ιατρεία;

3.Με την τίνος την εξουσιοδότηση, η Επίσημη Ιστοσελίδα του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, μετετράπηκε σε γραφείο τύπου βουλευτή του Σύριζα και της κ. Δούρου, δημοσιεύοντας, χονδροειδή ψέματα, για δήθεν κοπιώδεις προσπάθειες και «έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κερατέας» μετά το ΠΑΣΧΑ ( ακόμα και η Φωτογραφία του Κέντρου Υγείας, είναι του 2012).

Ο «Γκρούεζας», παρότι εκτός Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και πειθαρχικών ευθυνών, τουλάχιστον φρόντιζε να έχει επισκεφτεί τον χώρο και να είναι ενημερωμένος.

Κίνημα Αλλαγής- Υπάρχει Λύση

1.Ένταξη του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας στο ΕΣΥ με μεταφορά της λειτουργίας του, στην ευθύνη της 1ης ΥΠΕ, ως αυτοτελούς μονάδας.

2.Η κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμο Ιατρικό και Υγειονομικό Προσωπικό και λειτουργία 7 ημέρες την εβδομάδα,365 ημέρες το χρόνο.

  1. Άμεση συνεργασία των υπηρεσιών αποκατάστασης, με το Γεν. Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας και τις Ορθοπεδικές κλινικές, για να μην «αραχνιάζουν» οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, «σκουριάζει» ο εξοπλισμός και οι πολίτες μένουν ακάλυπτοι.
  2. Άμεση ενίσχυση με Επικουρικούς Ιατρούς, Νοσηλευτικό και Υγειονομικό Προσωπικό, μέχρι να υπάρξει μόνιμη λύση.

✔ Είμαστε σταθεροί υποστηρικτές, σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας.

✔ Είμαστε οι μόνοι υποστηρικτές της συνεννόησης ,για Ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας για όλους.

✔ Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα απέναντι, στην πόλωση και την επιστροφή της πολιτικής ζωής, σε πρακτικές της δεκαετίας του ’60.

Η Υγεία, στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, από ελεημοσύνη και φιλανθρωπία, έγινε και θα παραμείνει υποχρέωση της Πολιτείας και δικαίωμα των Πολιτών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS (ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)