Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ομιλία Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα Προσωπικά Δεδομένα

Κύριε Πρόεδρε,

Επανειλημμένα έχω δηλώσει, πως μετά τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τρεις είναι οι ενότητες των μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μας. Oι σοκαριστικοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ασφάλεια των πολιτών και η μετανάστευση. Το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί προφανώς ειδική πτυχή του θέματος της ασφάλειας. Πριν όμως μιλήσω για το θέμα αυτό, θα κάνω μια γενικότερη αναφορά στα θέματα της οικονομίας, αφού ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνηαης, ο Υπουργός Οικονομικών και πολλοί υπουργοί ήταν σήμερα εδώ στην Ολομέλεια.

Η κατάργηση των capital controls ειναι αναμφίβολα ένα θετικό μέτρο. Τί να πρωτοθυμηθώ από τη θλιβερή περίοδο Τσίπρα και Βαρουφάκη. Μας τα θύμισαν όλα οι κυρίες Βαρβιτσιώτη και Δενδρινού, στο βιβλίο τους «Η Τελευταία Μπλόφα». Την Κυριακή εκείνη που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν οι τράπεζες, αφού δις ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Και ο ελληνικός λαός και η οικονομία θα πληρώνουν για χρόνια το κόστος αυτό. Ωστόσο τα πανηγύρια δεν ειναι δόκιμος τρόπος υποδοχής της σωστής σημερινής απόφασης. Έχω πει πολλές φορές πως για να φτάσει στον ελληνικό λαό η βελτίωση των οικονομικών της χώρας απαιτούνται όχι απλώς σοκαριστικοί, αλλα συγκλονιστικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Και δυστυχώς δεν τους βλέπουμε εύκολους. Η χώρα πρέπει να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και η δομή του δήθεν επιτελικού κράτους την ενισχύει υπέρμετρα.

Και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που αποτελεί αναμφισβήτητα παράγοντα ανάπτυξης, εμφανίζει πολλά προβλήματα. Παίρνω παράδειγμα από το ποδόσφαιρο, θεωρητικά ευκολότερο τομέα, αφού οι ιδιώτες βάζουν τα χρήματα, για να στηλιτεύσω την προηγούμενη κυβέρνηση που μας έλεγε πως το προετοιμάζει επί ένα χρόνο και είδαμε τα ευτράπελα, αλλά και τις δηλώσεις Παππά, πως επειδή απετράπη το σκάνδαλο της σπατάλης των χρημάτων των φορολογούμενων από την ΕΡΤ, μίλησε για τη στέρηση του ποδοσφαίρου από τους πολίτες. Μπράβο στον γκουβαρντά κύριο Παππά!!!  Άλλο και τούτο. Για να σοβαρευτούμε όμως, χρειαζόμαστε συγκλονιστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ υφεσιακά σύννεφα μαζεύονται πάνω από τις σημαντικότερες οικονομιές του πλανήτη, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Και η κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους δίνει την εντύπωση, πως επειδή κέρδισε τις εκλογές όλα πάνε καλά.

Ως προς το θέμα μας ήταν πολύ κατατοπιστική η εισηγήτριά μας  κ.Γιαννακοπούλου, η οποία με έχει καλύψει πλήρως όπως επίσης είμαι βέβαιος ότι θα καλυφτώ από την τοποθέτηση του κ.Καμμίνη, τις θέσεις του οποίου άκουσα στην Επιτροπή. Στα μεθοδολογικά, παραπέμπω στην κριτική που άσκησα το πρωί στην αίθουσα αυτή. Για τη σημασία του θέματος στα όσα ακούστηκαν προσθέτω, για να συνεννοηθούμε ευκολότερα, τις υποθέσεις Brexit, Cambridge Analytica.

Και τέλος θέλω να υπογραμμίσω ότι ως σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση η παράταξή μας διατύπωσε προτάσεις αλλαγής των άρθρων  22, 24, 25, 27, 28, 31-34, 38, 39.

Σας ευχαριστώ!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ