Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Εδώ και πολλές ημέρες παρακολουθούμε την άθλια εικόνα αλληλοεκβιασμού, και αλληλογελοιοποίησης των κυβερνητικών εταίρων.

Οι οποίοι αφού «τα βρήκαν», μας οδηγούν στην σημερινή κακοστημένη και ανούσια παράστασή τους.
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.
Ο Καμμένος φεύγει, οι Καμμένοι παραμένουν, για να αναλάβουν στη συνέχεια και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Και ο κ. Καμμένος προσπαθώντας μάταια να διασώσει τον εαυτό του, θα διατηρεί ελέω Τσίπρα και μόνο στους τύπους την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αναλαμβάνοντας κατόπιν εορτής και εκ του ασφαλούς τον ρόλο του Μακεδονομάχου.
Παράλληλα βέβαια θα συνεχίσει να στηρίζει στην πράξη απόλυτα τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση.

Αν αυτό δεν είναι συμπαιγνία τότε τι είναι;

Ο κ. Τσίπρας προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, δεν διστάζει να διαλύσει μέσω «εξαγορών» και 1 και 2 και 3 κόμματα.
Και εν συνεχεία να επιχειρήσει να εμφανισθεί αποκαθαρμένος δήθεν από το μίασμα των ΑΝΕΛ, ως ο εκφραστής της κεντροαριστεράς στον τόπο μας.
Προσφέροντας υπουργικές καρέκλες σε γνωστούς γυρολόγους, ρετάλια του κεντροαριστερού χώρου, που υποτάσσουν τα πάντα στην προσωπική προβολή και στην ικανοποίηση έστω για λίγους μήνες της φιλοδοξίας τους.
Για να χαρακτηρίσω αυτές τις συμπεριφορές αρκεί μια ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: «η Κίρκη με το δέλεαρ της εξουσίας, εξευτελίζει τους ανθρώπους».

Θα έχουν κι αυτοί την τύχη της «στυμμένης λεμονόκουπας» , αυτής που επιφυλάσσει ο κ. Τσίπρας για όλους τους περιστασιακούς «πρόθυμους» που χρησιμοποιεί.
Ότι και αν κάνει όμως το στίγμα της συνεργασίας του με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ δεν ξεπλένεται : Οι συντηρητικές και καθεστωτικές πολιτικές που εφάρμοσαν δεν θα ξεχαστούν.
Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει κεντροαριστερός.
Με την πολιτική του διασύρει την έννοια της αριστεράς, αποτελεί «βαρίδι» της, αποτελεί τον καλύτερο χορηγό για την επίτευξη του στόχου της δεξιάς παλινόρθωσης που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν είναι παρά ένας αδίστακτος και κυνικός καβαλάρης της εξουσίας, χωρίς αρχές και αξίες, έτοιμος να κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί σε αυτήν ακόμη για λίγους μήνες.

Η δήθεν νέα Κυβέρνησή, θα είναι Κυβέρνηση παρακμής, αδυναμίας και αδιεξόδου και επομένως η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές!


Μας ζητάτε εμπιστοσύνη, για τον χειρισμό των ΕΘΝΙΚΩΝ μας θεμάτων, όταν η συμφωνία των  Πρεσπών όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά τα μεγεθύνει  για το μέλλον, δημιουργεί νέους αλυτρωτισμούς;

Μας ζητάτε εμπιστοσύνη, για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, όταν έχετε εγκλωβίσει με τις συμφωνίες σας την χώρα  στα υπερπλεονάσματα, στην εξοντωτική φορολογία που υπονομεύει την ανάπτυξη και οδηγεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση;
Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε επενδύσεις, να βγείτε αξιόπιστα στις αγορές, έχετε εκχωρήσει με αποικιακούς όρους την εθνική περιουσία στο ελεγχόμενο από τους ξένους Υπερταμείο.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει με τις διαρκείς μεθοδεύσεις σας για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης φθάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής.
Επιχειρείτε με άκρως καθεστωτικές λογικές να ελέγξετε τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές, -ή εάν δεν τα καταφέρνετε να τους υπονομεύετε αδίστακτα.
Γιατί με την συνεργασία της καραμανλικής δεξιάς, δημιουργείτε συνθήκες παρακράτους.
Γιατί αντιστρατεύεστε ανοιχτά κάθε πράξη διαφάνειας, λογοδοσίας, την ίδια την ουσία του Κράτους Δικαίου.

Μας ζητάτε εμπιστοσύνη για την ανασφάλεια που δημιουργείτε για την ζωή και την περιουσία των πολιτών, όταν ανέχεστε και τους μπαχαλάκηδες που εκθέτουν την χώρα διεθνώς και την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς τρομοκρατικών επιθέσεων στην χώρα;
Δεν θα ξεχάσουμε τον κυνισμό και την αδιαφορία που επιδείξατε στην καταστροφή στο Μάτι, που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές.

Κυρίες και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νέας κοπής και των παντός είδους «προθύμων».
Δεν υπάρχει κανένας εθνικός, οικονομικός, κοινωνικός, θεσμικός λόγος που θα καθιστά αναγκαία την παραμονή σας στην εξουσία.
Αντίθετα αυτά μόνο σε νέα αδιέξοδα μπορεί να οδηγήσει, μόνο νέα δεινά μπορεί να σωρεύσει.

Σύντομα, όμως θα αποτελέσει παρελθόν η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, που θα προκύψει από την ωμή και κυνική διαδικασία διάλυσης των 3 κομμάτων που επιχειρεί.

Στην προσπάθεια του να αποτρέψει τώρα μια «στρατηγική ήττα», ο κύριος Τσίπρας  μιλά για δήθεν προοδευτικά μέτωπα.

Για να το πετύχει δεν διστάζει μάλιστα να μετατρέπεται και σε «ρακοσυλλέκτη», χρεοκοπημένων ηγετίσκων, εξουσιολάγνων και περιφερόμενων πανελιστών του χώρου, που δεν είδαν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους να ικανοποιούνται.

Για το τι καταφέρνει και σε ποιους απευθύνεται, αρκεί κανείς να δει τους παρατεταγμένους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη σειρά της προχθεσινής εκδήλωσης και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που όρθιοι χειροκροτούσαν .Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις και την προπαγάνδα του θα πετύχει την διάλυση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και την υποταγή της στα σχέδιά του.
Δεν τον ενδιαφέρει πια ότι με την πολιτική του άνοιξε τον δρόμο για την δεξιά.
Δεν τον απασχολεί ότι η πολιτική της Κυβέρνησής του αποτελεί ακριβές αντίγραφο της συντηρητικής ΝΔ.
Τον ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση του, ώστε με τον λαϊκισμό και την δημαγωγία να ελπίζει σε επαναφορά του στην εξουσία. Πάντα εις βάρος του λαού και του τόπου.

Tο Κίνημα Αλλαγής που μπορεί να εγγυηθεί την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου, την έξοδο από την κρίση, την Αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού και τις Αλλαγές που θα απελευθερώσουν και θα ανασυγκροτήσουν την χώρα. Την ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Με βάση το συγκροτημένο Σχέδιο Ελλάδα που έχουμε παρουσιάσει και συζητούμε με την Ελληνική Κοινωνία.  

Γιατί η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου δεν γίνεται με πρόσωπα από το σκληρό πυρήνα  της Δεξιάς που λειτουργούν ως «πλυντήριο» της Καραμανλικής περιόδου.
Γιατί η σοσιαλδημοκρατία, η προοδευτική παράταξη στηρίζεται στην ενότητα του λαού, στην συναίνεση, στον διάλογο, στην συνεννόηση και όχι στην ρητορική του μίσους και τον διχασμό, που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτη σύμπλευση μάλιστα με την Νέα Δημοκρατία.
Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα μας βρουν μπροστά τους και απέναντι στις εξίσου συντηρητικές πολιτικές τους, δυνατούς  με την ψήφο των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
Για την Αλλαγή και την Νέα Σελίδα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

fofi_1