Σε Ανακοινώσεις

Κοινή ανακοίνωση των  Τομέων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής και Πρόνοιας  και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τη δημιουργία κύματος νεοαστέγων (Ρομά και προσφύγων) στη χώρα μας:

«Στο Δήμο Ασπροπύργου παραπήγματα στα οποία διέμεναν Ρομά κατεδαφίστηκαν. Χωρίς καμία μέριμνα για μετεγκατάσταση των κατοίκων τους όπως προβλέπει ο νόμος. Από τα παραπήγματα, στα χαλάσματα. Στο Δήμο Αθηναίων αφαιρέθηκαν τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να μην προσελκύουν τους άστεγους πρόσφυγες που αφέθηκαν στην τύχη τους από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από τα παγκάκια, στο πλακόστρωτο της πλατείας.


Όσο κι αν οι δυο αυτές ειδήσεις αφορούν πρωτοβουλίες δημοτικών αρχών, κανείς δεν μπορεί  να παραβλέψει τις διαχρονικές και τις πρόσφατες ευθύνες των κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν έλυσαν και  δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν και καινούργια.


Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύσεις. Έχει εκλεγεί για να χτίσει και όχι για να κατεδαφίσει.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Τι συμβαίνει στην Πυροσβεστική κ. Χαρδαλιά;»«Μετακλητοί το 37% του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας»