Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής

Με έκπληξη ανακάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας ότι έχουν γίνει περί τις 9.000 προσλήψεις υπεράριθμων εκτάκτων υπαλλήλων στο Δημόσιο, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στον ΣΚΑΙ. 

Κι όμως, το Κίνημα Αλλαγής, ήδη από την περασμένη άνοιξη, αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο προσλήψεων εκτάκτων υπαλλήλων. Προσλήψεις τις οποίες προσπαθούσε να αποκρύψει με την μη τακτική ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων στο apografi.gov.gr, αλλά και με την συνενοχή των δανειστών, οι οποίοι απείχαν επιδεικτικά από την επισήμανση – έστω – του εκτροχιασμού των προσλήψεων. 

Όμως στην Ελλάδα έχουμε κράτος Δικαίου. Το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, που προσλαμβάνονται κατά τη θητεία μιας κυβέρνησης, να τελούν υπό καθεστώς επαπειλούμενης απόλυσης όταν αυτή η κυβέρνηση αλλάξει. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να προβεί σε καμία κίνηση ρεβανσισμού απέναντι σε αυτούς τους υπαλλήλους, παρά μόνο να τηρήσει τη νομιμότητα. 

Με την αφορμή αυτή, επισημαίνουμε την άμεση ανάγκη εφαρμογής του προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο. Ο προγραμματισμός προσλήψεων είναι αναπόσπαστο συστατικό της στρατηγικής κάθε δημόσιου φορέα: Φορέας ο οποίος δεν έχει διατυπώσει τη στρατηγική του, δεν έχει σχέδιο δράσης και δεν έχει προβεί σε καταγραφή και ανάλυση των προσόντων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν σε αυτόν, δεν μπορεί να προχωρήσει σε ορθολογικό προγραμματισμό προσλήψεων, μακριά από τις πελατειακές πρακτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι, και πρέπει να αντιμετωπίζονται από κάθε κυβέρνηση, ως επαγγελματίες. Μόνο έτσι θα δώσουν στο κράτος την προστιθέμενη αξία που μπορούν να εισφέρουν προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της χώρας. Ας πάψουν λοιπόν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να τους αντιμετωπίζουν ως μια εν ομηρεία δεξαμενή ψηφοφόρων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.