Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σε ερώτηση – παρέμβαση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προχώρησαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης (Β’ Θεσσαλονίκης), Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής) και Γιώργος Μουλκιώτης (Βοιωτίας), με πρωτοβουλία της βουλευτή ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σε σχέση με την ανάγκη επίδειξης πνεύματος ευαισθησίας από πλευράς της Πολιτείας στο ζήτημα διακοπής του αγροτικού ρεύματος, λόγω καθυστερήσεων στις αποπληρωμές των διακανονισμών από τους πελάτες – αγρότες της ΔΕΗ.

Όπως υπενθυμίζουν οι ερωτώντες βουλευτές: «Επανερχόμαστε στην από 2/9/2020 (Αρ. Πρωτ. 9171) ερώτησή μας με το ίδιο θέμα – το οποίο δεν διευθετήθηκε ως όφειλε – σε σχέση με την ανάγκη επίδειξης από πλευράς Πολιτείας ευαισθησίας στη διακοπή του αγροτικού ρεύματος τόσο στις ομαδικές γεωτρήσεις, όσο και στις μικρές οφειλές, ιδίως υπό το πρίσμα των δυσκολιών που γεννά η πανδημική, αλλά και η σχετιζόμενη με αυτή νέα οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη ερώτησή μας, η απάντηση του Υπουργείου περιορίζονταν σε σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ, με το οποίο η Επιχείρηση εξηγούσε πως «οι αγρότες – πελάτες της με ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, με την καταβολή προκαταβολής 15% ή 20% της οφειλής τους στη ΔΕΗ και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 18 ή 24 δόσεις αντίστοιχα» (Αρ. Πρωτ.: Γρ.Δ. 2170-23/9/2020). 

Από πληροφορίες ωστόσο που έχουν περιέλθει εις γνώση μας, συνεχίζονται ακατάπαυστα οι τηλεφωνικές κλήσεις από εισπρακτικές εταιρείες σε αγρότες, οι οποίοι έχουν χρέη για το ρεύμα που καταναλώνει η εκμετάλλευσή τους.

Συγκεκριμένα, τα παράπονα των αγροτών έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ αδυνατεί να αντιληφθεί το γεγονός πως τόσο οι γεωργοί, όσο και οι κτηνοτρόφοι, δυστυχώς, δεν εισπράττουν αμοιβές σε τακτά διαστήματα για την παραγωγή τους, προκειμένου να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, στα διαστήματα που έχει προκαθορίσει η Εταιρία, έχοντας κατά νου άλλους καταναλωτές με πιο κανονικές (μηνιαίες) κατανομές αμοιβών, όπως π.χ. υπάλληλοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και κάθε είδους επιχειρήσεις».

Δεδομένου ότι τόσο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όσο και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση για το ανωτέρω  πρόβλημα και να πάψουν να υπεκφεύγουν, οι τέσσερεις βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τους συναρμόδιους Υπουργούς για το αν είναι ενήμεροι για το ανωτέρω πρόβλημα, καθώς και πως απαντούν υπεύθυνα οι ίδιοι – κι όχι μέσω της ΔΕΗ – σε σχέση με αυτό, όπως και ποια μέριμνα θα ληφθεί, προκειμένου να πάψουν οι αναίτιες ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών σε παραγωγούς- καλλιεργητές, ιδίως, στις περιπτώσεις οφειλών μικρών και πολύ μικρών ποσών;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Όχι άλλα λάθη, κοστίζουν ανθρώπινες ζωές»Φώφη Γεννηματά: «Αν νομίζετε ότι όλα έγιναν καλά, θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη»