Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής

Σε απλήρωτες υπερωρίες για 4 μήνες υποχρεώνει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε καραντίνα, αν στην επιχείρηση που δουλεύουν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού.

Η πρωτοφανής αυτή πρόβλεψη για υποχρεωτική-καταναγκαστική εργασία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και εισάγει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» μεταξύ των εργαζομένων για το «ποιος φταίει». Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες θα κληθούν να επιστρέψουν χρόνο 120 ωρών δωρεάν στον εργοδότη. Άρα τους στρέφει ομαδικά κατά του «κρούσματος 0» που μπήκε στην επιχείρηση.

Παράλληλα, όπως γίνεται αντιληπτό, η εν λόγω ρύθμιση δεν αφορά τη προστασία της Κοινότητας από την πανδημία, έστω και καταπατώντας το Σύνταγμα.

Γιατί ουδείς νοήμων άνθρωπος και οπωσδήποτε το νομικό μας σύστημα, δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν άνθρωπο σε αναγκαστική εργασία όταν ο ίδιος προσφέρεται να εργαστεί και άλλοι λόγοι, ανεξάρτητοι ή ανώτεροι από την θέλησή του, δεν επιτρέπουν την εκτέλεση της εργασίας.

Μέσα στον αντεργατικό του οίστρο ο κ. Βρούστης και στην προσπάθειά του να μεταφέρει στις πλάτες των πιο αδυνάτων το κόστος της κρίσης, δεν διστάζει να υπονομεύσει την κοινή προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως αυτούς τους ακραίους σχεδιασμούς και να αντιμετωπίσει τυχόν τέτοιες περιπτώσεις με τις προβλέψεις του ΕΟΠΥΥ (άδεια ασθενείας) και με πρόσθετα κονδύλια από τον προϋπολογισμό.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«H κυβέρνηση υποτιμά τόσο την νοημοσύνη όσο και την δύναμη των Αποδήμων Ελλήνων»Φώφη Γεννηματά: «Γενναίες και στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους»