Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών απηύθυνε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κακή και ελλιπή συντήρηση των σχολείων του δήμου Αιγάλεω αλλά και της Δυτικής Αθήνας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η βουλευτής, πως «Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, κατά την πρώτη μέρα ανοίγματος των δημοτικών σχολείων σημειώθηκε ατύχημα στο 5ο Δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω καθώς τζάμι από παράθυρο έπεσε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου πάνω σε μια άτυχη μητέρα μαθητή, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει».

Προς τούτο η βουλευτής ερωτά «αν υπάρχει πρόθεση από την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στα πληγέντα,  και από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, σχολεία του Δήμου Αιγάλεω αλλά και της Δυτικής Αθήνας και αν έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας στα σχολικά κτίρια μετά από δύο μήνες κλειστών σχολείων λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού.»

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:  

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, κατά την πρώτη μέρα ανοίγματος των δημοτικών σχολείων σημειώθηκε ατύχημα στο 5ο Δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος δάσκαλος πήγε να ανοίξει το παράθυρο, ώστε η αίθουσα να έχει τον κατάλληλο αερισμό, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, και το παράθυρο έπεσε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου πάνω σε μια άτυχη μητέρα μαθητή, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να την τραυματίσει.

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Αιγάλεω, κατήγγειλε την κακή και ελλιπή συντήρηση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και άλλων σχολείων του δήμου, κάτι που είχε επισημανθεί προς τη Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω. Ωστόσο οι παρεμβάσεις του Δήμου μόνο ως προσωρινές λύσεις ανάγκης λειτουργούν με ανοχή και κατανόηση  από όλους.

Εφόσον μάλιστα είχε προηγηθεί η πολύμηνη διακοπή λειτουργίας τους και ο σεισμός του περασμένου Ιουλίου, που προκάλεσε ζημιές στα κτίρια, η Δημοτική Αρχή όφειλε να διασφαλίσει την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, κάνοντας προληπτικό τεχνικό έλεγχο στα σχολικά κτίρια πριν την επαναλειτουργία των σχολείων, με αντίστοιχη εγκύκλιο οδηγιών από το Υπουργείο. Το πρόβλημα της καθυστέρησης αντιμετώπισης των συνεπειών από τον καταστροφικό σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Αττική σας είχα επισημάνει τόσο με την υπ΄αρίθμ 67/11.09.2019 αναφορά μου, όσο και με την υπ αρίθμ 504/11.2.2020 επίκαιρη ερώτηση όπου ρωτούσα ποια είναι η συγκεκριμένη πρόθεση από την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στα σεισμόπληκτα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω αλλά και της Δυτικής Αθήνας.

Κατόπιν των όσων εξέθεσα παραπάνω, κι επειδή η ασφάλεια των παιδιών είναι προτεραιότητά μας,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ :

  1. Διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου σε όλα τα σχολικά κτίρια μετά το ατύχημα; Τι μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί στα σχολικά κτίρια μετά από δύο μήνες κλειστών σχολείων λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού;
  2. Σκοπεύετε να οριοθετήσετε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για λύσεις με εχέγγυα ασφαλείας για όλα τα σχολικά κτίρια ώστε οι μαθητές όλων των Σχολείων του Δήμου Αιγάλεω να παρακολουθούν με ασφάλεια τα μαθήματά τους;»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Ανάγκη στήριξης του κλάδου των ξεναγών»Χαρά Κεφαλίδου: «Οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία δεν μπορούν να χτιστούν πάνω σε σαθρό έδαφος»