Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό Οικονομικών για το τραπεζικό σύστημα κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για κλείσιμο 41 καταστημάτων του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, περιλαμβανομένου και καταστήματα στην Αγία Βαρβάρα και το Καματερό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η βουλευτής πως «Θα ήθελα να κάνω και ιδιαίτερη αναφορά για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος στην Αγία Βαρβάρα, αλλά περισσότερο για το Υποκατάστημα της Δημοτικής Ενότητας του Καματερού. Για άλλη μία φορά, οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, και ειδικά του Καματερού, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τέτοιου είδους αποφάσεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μετά από την πολυετή κρίση, αλλά και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η υποβάθμιση της περιοχής αυτής συνεχίζεται, έπειτα και από την παύση λειτουργιάς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, του ΙΚΑ και την περαιτέρω συγχώνευση της ΔΟΥ, δημιουργώντας και περαιτέρω δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων.»

Προς τούτο η βουλευτής ερωτά το Υπουργείο τι σκοπεύει να κάνει για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων στις περιοχές όπου κλείνουν τα καταστήματα και αν σκοπεύει να ασκήσει πίεση στα τραπεζικά ιδρύματα προς όφελος των πολιτών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

Κύριε Υπουργέ,

Εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας, βρισκόμαστε μπροστά στην ανακοίνωση της παύσης λειτουργίας 41 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο σε κεντρικά σημεία, όσο όμως και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ως αποτέλεσμα αυτού, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άνεργοι θα είναι αναγκασμένοι να τρέχουν σε μακρινές αποστάσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και για να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά.

Όλα αυτά αντιτίθενται και στα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αφού θα δημιουργήσουν περαιτέρω συνωστισμούς στα υπόλοιπα καταστήματα.

Θα ήθελα να κάνω και ιδιαίτερη αναφορά για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος στην Αγία Βαρβάρα, αλλά περισσότερο για το Υποκατάστημα της Δημοτικής Ενότητας του Καματερού. Για άλλη μία φορά, οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας, και ειδικά του Καματερού, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τέτοιου είδους αποφάσεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μετά από την πολυετή κρίση, αλλά και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η υποβάθμιση της περιοχής αυτής συνεχίζεται, έπειτα και από την παύση λειτουργιάς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, του ΙΚΑ και την περαιτέρω συγχώνευση της ΔΟΥ, δημιουργώντας και περαιτέρω δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων. 

Κατόπιν των όσων σας εξέθεσα, κι επειδή η συρρίκνωση του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος πλήττει σοβαρά τα λαϊκά στρώματα, τους πολίτες της ήδη επιβαρυμένης οικονομικά Δυτικής Αθήνας, αλλά και για λόγους αποφυγής περαιτέρω συγχρωτισμού,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ:

  1. Τι σκοπεύετε να κάνετε για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών όπου κλείνουν τα καταστήματα, όπως το Καματερό και η Αγία Βαρβάρα; Μπορεί η εν λόγω απόφαση να ανήκει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όμως η πολιτεία οφείλει να ασκεί πίεση στα τραπεζικά ιδρύματα προς όφελος των πολιτών, όταν αυτοί πλήττονται αναίτια και σοβαρά από τις μονομερείς αποφάσεις των τραπεζικών ιδρυματων;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Διασφαλίστε κατεπειγόντως την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας»Να δοθεί παράταση προθεσμίας για διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών