Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ NEWS 247

ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Β. ΣΚΟΥΡΗ

– Η συνωμοσιολογία κατέρρευσε με το σχέδιο “Πυθία”, όπως και με τη NOVARTIS

Η υπόθεση “Πυθία” με την υποτιθέμενη οργάνωση δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κατέρρευσε και άνθρωποι από τον δικό μας πολιτικό χώρο, που είχαν σπιλωθεί, σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι δικαιωμένοι και καθαροί από αυτό το μύθο.

Δυστυχώς η ΝΔ επέλεξε να σιωπήσει.

Τα παραμύθια αυτά όμως δεν έχουν καμία θέση στον πολιτικό διάλογο.

Κατέπεσαν, όπως θα καταπέσουν και άλλα με κρότο, όπως η υπόθεση NOVARTIS, για να αρχίσει να αποκαθίσταται σιγά -σιγά η αλήθεια και οι πραγματικές αιτίες για το ποιος έφερε τη χώρα στην κρίση.

Στην υπόθεση NOVARTIS για τον Ανδρέα Λοβέρδο βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Και το τονίζω αυτό με απόλυτη γνώση της δικογραφίας, που βασίζεται σε τέσσερις κουκουλοφόρους μάρτυρες, που απλώς πιθανολογούν χωρίς να έχουν πραγματικά στοιχεία να καταθέσουν.

Πρόκειται για σκευωρία που επιχείρησε να πλήξει την παράταξη μας.

Εμείς πρώτοι ψηφίσαμε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία. Θα φτάσουμε το θέμα μέχρι το τέλος. Η σκευωρία θα καταπέσει επί της ουσίας.

Ωστόσο είναι αδιανόητο υποθέσεις προγενέστερες που αγγίζουν κυβερνητικά πρόσωπα, η υπόθεση της άρσης ασυλίας του Π. Καμμένου για τη μήνυση Κοτζιά και η υπόθεση του Π. Πολάκη για τη μήνυση του Στουρνάρα, να κρύβονται πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που οι ίδιοι υποτίθεται ότι θέλουν να αλλάξουν.

Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα…

Να αρθούν οι ασυλίες και να μάθει ο ελληνικός λαός αν ο Καμμένος είναι συκοφάντης ή αν ο Κοτζιάς χρηματίσθηκε.

– Οι μετεκλογικές συνεργασίες και τα κατ’ επίφαση προοδευτικά μέτωπα

Αυτό που χρειάζεται η χώρα την επόμενη μέρα είναι Κυβέρνηση με βάση εξειδικευμένο, κοστολογημένο, αναλυτικό προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ έχουν να προτείνουν προοδευτικό και κοινωνικά ευαίσθητο πρόγραμμα.

Όσοι συμφωνήσουν στη βάση του δικού μας προοδευτικού σχεδίου, με εκείνους μπορούμε να συνεργαστούμε.

Αν ο ελληνικός λαός δεν μας δώσει τη δύναμη να προωθήσουμε τις δικές μας λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα της χώρας, τότε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δεν θα γίνει βολικό συμπλήρωμα κανενός, απλώς για να βγαίνουν τα νούμερα οιασδήποτε κυβερνητικής πλειοψηφίας..

Το θέμα δεν είναι ποιοί, αλλά το ζητούμενο είναι τί θα συμφωνήσουν να εφαρμόσουν την επομένη των εκλογών.

– Ναι στην αποκατάσταση των αδικιών και των περικοπών των προηγούμενων χρόνων

Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ σήμερα διαψεύδει το νόημα των λόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη περί αναγκαιότητας περικοπής του 13ου μισθού που δόθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα στους πολίτες, εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι, σε περίπτωση που έχουν στο μυαλό τους τέτοιες σκέψεις, θα μας βρουν σκληρά απέναντι τους.

Εμείς ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν ακουμπήσαμε καν τον 13ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Αντιθέτως πρόθεση μας είναι, αφής στιγμής η χώρα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, με βάση το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο,  να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες των περικοπών που συντελέστηκαν μέσα στην κρίση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ»Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ