Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ Στην εκπομπή «ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ» της ΕΡΤ Το Συνέδριο επικύρωσε την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υιοθετούμε τη λογική των ίσων αποστάσεων. Γιατί υποδηλώνει ετεροπροσδιορισμό.

Η πολιτική απόφαση και το μήνυμα που εκπέμψαμε και από το πρόσφατο Συνέδριο μας είναι η αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Αυτό σημαίνει ότι αυτοπροσδιοριζόμαστε με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που εκφράζουν το λαϊκισμό και τη συντήρηση.

Απορρίπτουμε τις «γέφυρες» και των μεν και των δε.

Όποιος θελήσει να το αμφισβητήσει, ας ζητήσει ξανά Συνέδριο. Για εμάς αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Βάζουμε τους δικούς μας όρους για την επόμενη μέρα

Στο Συνέδριο μας αποφασίσαμε ομόφωνα και ανοιχτά στην κοινωνία τους δικούς μας όρους για την επόμενη μέρα. Πρώτα από όλα, δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος καμίας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει το υφιστάμενο μίγμα συντηρητικής πολιτικής, που δεν μπορεί να δώσει λύσεις και απλά αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα.

Δεύτερον, θέτουμε ως όρο το τέλος στην ακραία πόλωση και το διχασμό που επενδύουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ. Ζητάμε τη δύναμη να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση τουλάχιστον στα κρίσιμα μεγάλα θέματα όπως τα εθνικά, η οικονομία και η παιδεία.

Προϋπόθεση για εμάς είναι να πάρει το Κίνημα Αλλαγής διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα επιδιώξουμε το σχηματισμό της μέγιστης δυνατής κυβερνητικής πλειοψηφίας, που έχει ανάγκη η χώρα σήμερα, και αποκλειστικά και μόνο στη βάση της δικής μας προγραμματικής πρότασης, του Σχεδίου Ελλάδα, που κάνει πράξη την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση με έμφαση στην κοινωνική συνοχή. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί.

Και φυσικά, όλα αυτά, αφού μας δώσει εντολές ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πήχης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ξεκάθαρη πολιτική ανατροπή, που θα δείξει ότι ο κόσμος ανασυγκροτείται στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Η Ευρώπη που θέλουμε και οι Ευρωεκλογές

Στην Ευρώπη παρατηρούμε την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που πολλές φορές ταυτίζονται.

Όλα τα ζητήματα που αφορούν ζητήματα αλληλεγγύης πρέπει να είναι στην καρδιά των Ευρωπαίων πολιτών και στην ατζέντα για τις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Αναμφισβήτητα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα χρειάζεται βελτιώσεις γιατί πλέον οι λαοί της δεν αισθάνονται ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τους μέσα από αυτό. Αντιθέτως αισθάνονται ότι η Ευρώπη λειτουργεί σε έναν κλειστό κεντρικό πυρήνα, που δεν έχει λύσεις και μέριμνα για τα περιφερειακά ευρωπαϊκά κράτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό.

Η πολιτική τοποθέτηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ βασίζεται όχι στο να ασκούμε κριτική στην Ευρώπη βάζοντας την στο περιθώριο, αλλά στις αλλαγές που μπορούμε να επιφέρουμε στη λειτουργία της και στην πολιτική της. Πρέπει να πείσουμε ξανά τους πολίτες, να τους εμπνεύσουμε ξανά με βάση το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού λίγο πριν την έξοδο μας από την ΕΕ.

Στις 26 Μαΐου δεν πρέπει να κάνουμε μια στείρα αντιπαράθεση μόνο για τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, αλλά να δούμε πώς μπορούμε τους απλούς πολίτες της ΕΕ που δεν εντάσσονται στις προνομιούχες τάξεις, να τους προστατεύσουμε με πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας.

Διαφωνούμε με τη ΝΔ που έχει προσδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές. Δεν παραμερίζουμε τα εγχώρια ζητήματα, αλλά παράλληλα ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Ζητάμε ψήφο αλλαγής για την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Οι νέοι θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα μας

Δυστυχώς οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη σε όλο το φάσμα της πολιτικής.

Αυτό είναι και το δικό μου προσωπικό στοίχημα και κερδίζεται μέρα με τη μέρα και με προσωπική επαφή: να μας εμπιστευτούν ξανά οι νέοι. Να μας ακούσουν πρώτα, να μας κρίνουν και να γίνουν οι ίδιοι μέρος της αλλαγής, που χρειάζεται η χώρα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΚΑΙ ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: O κ.ΠΕΤΣΙΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ κ.κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ ΕΒΓΑΖΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ