Σε Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & Δ/ΝΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΚΑΡΦΙ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΔΡΟΥΖΙΑ «ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΥΡΙΖΑ: ΆΛΑΛΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ!»

  • «H συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – προεξέχοντος του αρχηγού τους –  έκαναν πολιτική καριέρα υβρίζοντας την παράταξη μας, τον κόσμο μας, τα στελέχη μας και βέβαια τους εκάστοτε Προέδρους μας. Απλά ανέχονται να συνυπάρχουν με όσους καταδέχονται να μεταπηδήσουν στην αυλή τους και να γίνουν άλαλα γιουσουφάκια τους, για ένα πολιτικό ξεροκόμματο»
  • «Στην σκιά μιας εικονικής κανονικότητας η ΝΔ ξεδιπλώνει  επιλογές που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την δεξιά συντηρητική παράταξη. Όπως  δηλαδή περιμέναμε όσοι δεν είχαμε τυφλωθεί από τα μεταρρυθμιστικά καθρεφτάκια που μοίραζαν ως αντιπολίτευση και την δικαιολογημένη απέχθεια στο αποκρουστικό πρόσωπο του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ»
  • «Να σπάσουμε το επικοινωνιακό απαρτχάιντ που συντηρεί και αναπαράγει τον πολιτικό διπολισμό πνίγοντας και διαστρεβλώνοντας τη δική μας φωνή. Να πάμε παντού, κοντά στον κόσμο, να μεταφέρουμε το μήνυμα μας  αλλά και να ακούσουμε το μήνυμα των απλών ανθρώπων που ήταν πάντα το στήριγμα μας γιατί ένιωθαν ότι αυτή την παράταξη είναι το αποκούμπι τους»  
  • «Η ΝΔ είναι πια κυβέρνηση και κανένα επικοινωνιακό καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό δεξιό της πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα ιδεολογικά ασπόνδυλο και πολιτικά άμορφο υβρίδιο που όμως παραμένει προσκολλημένο σε παρωχημένες ιδεοληπτικές εμμονές. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ζωτικό πολιτικό χώρο για την πραγματικά προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1) Πώς βλέπετε την πορεία του Κινήματος Αλλαγής στο άμεσο μέλλον, αλλά και μεσοπρόθεσμα και ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Συμμερίζομαι την άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι μια δεξαμενή  γεμάτη ιδέες, προτάσεις, προγραμματικές θέσεις αλλά δεν έχει τα δίκτυα να τις μεταφέρει στον κόσμο που διψά σε ένα περιβάλλον πολιτικής ξηρασίας από την άγονη αντιπαράθεσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Η προτεραιότητα λοιπόν είναι να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε τα δίκτυα αυτά. Να φτάσει το μήνυμα μας παντού αλλά και να ακούσουμε το μήνυμα των απλών ανθρώπων που ήταν πάντα το στήριγμα μας γιατί ένιωθαν ότι αυτή την παράταξη είναι το αποκούμπι τους. Να σπάσουμε το επικοινωνιακό απαρτχάιντ που συντηρεί και αναπαράγει τον πολιτικό διπολισμό πνίγοντας και διαστρεβλώνοντας τη δική μας φωνή. Η λειτουργία των τομέων πολιτικής, η αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων μας σε όλη την Ελλάδα, το ψηφιακό κόμμα , η Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, το ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας μας είναι τα μέσα που θα υπηρετήσουν αυτόν το σκοπό.

2) Σάς φοβίζει η προσπάθεια διείσδυσης του Μητσοτάκη στο Κέντρο και του Τσίπρα στην Κεντροαριστερά; Το Κίνημα Αλλαγής θα καταφέρει τελικά να αντέξει στην πίεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν μας πτοεί η λυσσαλέα πολιτική και επικοινωνιακή επίθεση που δεχόμαστε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Αντέξαμε σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την νομή της εξουσίας και την ΝΔ ως αντιπολίτευση, να υποστηρίζεται από τον ισχυρότερο επικοινωνιακό στρατό της μεταπολίτευσης. Όμως τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Η ΝΔ είναι πια κυβέρνηση και κανένα επικοινωνιακό καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό δεξιό της πρόσωπο και το αδιέξοδο της πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα ιδεολογικά ασπόνδυλο και πολιτικά άμορφο υβρίδιο που όμως παραμένει προσκολλημένο σε παρωχημένες ιδεοληπτικές εμμονές. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ζωτικό πολιτικό χώρο για την πραγματικά προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής.

3) Πως σχολιάζετε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Σημίτη και του Πάνου Σκουρλέτη στον Γιώργο Παπανδρέου;

Και τα δύο κορυφαία αυτά στελέχη εξέφρασαν την άποψη τους με απόλυτη συνέπεια και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το ύφος και το ήθος των διατυπώσεων που χρησιμοποιήσαν. Αυτοί ήταν και τόσοι είναι. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – προεξέχοντος του αρχηγού τους –  έκαναν πολιτική καριέρα υβρίζοντας και συκοφαντώντας την παράταξη μας, τον κόσμο μας, τα στελέχη μας και βέβαια τους εκάστοτε Προέδρους μας. Απλά ανέχονται να συνυπάρχουν με όσους καταδέχονται να μεταπηδήσουν στην αυλή τους και να γίνουν άλαλα γιουσουφάκια τους, για ένα πολιτικό ξεροκόμματο . 

4) Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε πέντε μήνες στην εξουσία. Πως κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία της και που επικεντρώνετε την κριτική σας;

Η κυβέρνηση  παράγει και καταναλώνει μανιωδώς δημοσκοπήσεις και χρησιμοποιεί τα ισχυρά επικοινωνιακά πυρά που εξακολουθεί να διαθέτει για να δημιουργήσει μια εικόνα δήθεν ορθολογικής κανονικότητας. Στην σκιά όμως αυτής εικονικής πραγματικότητας ξεδιπλώνει την πολιτική της. Με επιλογές που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την πολιτική παράδοση της δεξιάς συντηρητικής παράταξης. Κομματισμός, συγκεντρωτισμός, αυθαιρεσία, προστασία των ισχυρών, κοινωνική αναλγησία. Όλα δηλαδή όσα περιμέναμε όσοι δεν είχαμε τυφλωθεί από τα μεταρρυθμιστικά καθρεφτάκια που μοίραζαν ως αντιπολίτευση και την δικαιολογημένη απέχθεια στο αποκρουστικό πρόσωπο του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ.    

5) Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που η πρόταση Μητσοτάκη δεν καλύπτει το ΚΙΝΑΛ; Αν ναι, μπορείτε να περιγράψετε τα βασικά του χαρακτηριστικά; Για παράδειγμα, θα είναι εντός ή εκτός πολιτικού συστήματος;

Αυτή την συζήτηση περί πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων είναι προσχηματική. Προετοιμάζει το έδαφος για την ενδεχόμενη προσγείωση του κ. Μητσοτάκη σε επιλογές που υπαγορεύονται από τις εσωκομματικές πιέσεις που εντείνονται στο παρασκήνιο και εκδηλώνονται ολοένα και περισσότερο και στο προσκήνιο. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι με βάση την πολιτική παράδοση και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες,  ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτική αναφορά στη ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Για λόγους πολιτικής ευστάθειας και διαμόρφωσης των προϋποθέσεων συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα της χώρας. Αν ο κ. Μητσοτάκης τελικά «ρυμουλκηθεί» στα αβαθή νερά μιας στενής κομματικής επιλογής εμείς θα έχουμε την δική μας πρόταση. Η παράταξη μας έχει το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα να διαθέτει επιλογές και από το χώρο της πολιτικής αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων που  μπορούν υπηρετήσουν με απόλυτη επάρκεια το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.