Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Μιχάλη Κατρίνη για τους πλειστηριασμούς κατοικιών

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία τσακώνονται για την «ευαισθησία» τους απέναντι στους πλειστηριασμούς.

Η πρώτη κατοικία προστατεύθηκε μόνο από το Ν.3869/2010 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, νόμο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε.

Αντί αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε το νόμο 3869/2010 και τον αντικατέστησε με τον Ν.4605/2019, ο οποίος απέτυχε να προστατέψει τους αδύναμους δανειολήπτες. 

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στην ίδια αποτυχημένη λογική, κάνοντας τεχνικές βελτιώσεις χωρίς αποτέλεσμα. Παρουσιάζει ως επιτυχία την 4μηνη παράταση του αποτυχημένου πλαισίου προστασίας του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2020) είναι αποκαλυπτικά:

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ν.4605/19 έχουν εισέλθει 59.802 χρήστες, έχουν υποβληθεί 1548 αιτήσεις στις τράπεζες και έχουν γίνει αποδεκτές μόλις 172 προτάσεις ρύθμισης!

Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 οι πλειστηριασμοί αυξήθηκαν κατά 81% και για το νέο έτος προγραμματίζονται 50.000 περίπου πλειστηριασμοί κατοικιών. Η αποχή των συμβολαιογράφων δίνει απλά μια προσωρινή ανακούφιση στην αγωνία των συμπολιτών μας.

Οι επιθετικές διαθέσεις δεν κάμπτονται από την εικονική διαμάχη αυτών που άνοιξαν την πόρτα αλλά και την όρεξη των funds.

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δίπλα στους πολίτες που απειλούνται με την απώλεια της ιδιοκτησίας τους, καταθέτοντας πρόταση για την παράταση του Ν.3869/2010 για τους αδύναμους δανειολήπτες, για ένα τουλάχιστον έτος.

Αν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει την πρότασή μας, η φετινή Πρωτομαγιά θα είναι πολύ δύσκολη για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ 13ΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α., ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΗΣH ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ