Σε Δηλώσεις

Έντονα επικριτικός απέναντι στο περιεχόμενο του προϋπολογισμού του 2020, που κατέθεσε η κυβέρνηση, ήταν ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης, που είναι ειδικός αγορητής στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης δίνει μια υπεραισιόδοξη εκτίμηση για τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ίδια ώρα που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον δε συνάδει με αυτή την εκτίμηση. Προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,8% όταν υπάρχει επιβράδυνση στην ευρωζώνη και υπάρχουν απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη έχει αποδεχθεί τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και έχει ήδη βάλει στο ράφι τις προεκλογικές της υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση, όπως άλλωστε έκανε και με όσα έλεγε για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στις προτεραιότητες της την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας αφού το ΕΣΠΑ που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό για παραγωγικές επενδύσεις, κινείται σε χαμηλούς  ρυθμούς απορρόφησης μεταξύ 25 και 27% ενώ το πρόγραμμα ’Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία’’, που υποτίθεται ότι θα στήριζε την επιχειρηματικότητα, παρουσιάζει απορρόφηση πόρων σε ποσοστό μόλις 17,85%.

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την αναστολή των υπέρογκων χρεώσεων των τραπεζών που συνοδεύουν αρκετές από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, για τις οποίες οι τράπεζες έχουν προϋπολογίσει έσοδα 1,4 δις ευρώ για το 2019, ποσό που θα πληρώσουν οι πολίτες.

Ο κ.Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας : ‘’ Όσο η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη αποδέχεται τα υψηλά και εκτός λογικής πρωτογενή πλεονάσματα , όσο αντιγράφει τη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν κοινωνική πολιτική, όσο δε διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές στην εργασία δεν υπάρχουν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.’’

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΔΗΛΩΣΗ Α.ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΓΟΡΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ