Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συγκεκριμένο και σημαντικό ποσοστό των πόρων, ζήτησε κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος ΑλλαγήςΜιχάλης Κατρίνης.

Ο κ Κατρίνης ζήτησε από την Κυβέρνηση την αξιολόγηση των ενισχύσεων των  μεγάλων επιχειρήσεων για τη ρευστότητα που έχουν ήδη πάρει ως τώρα, «για να δούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν τα χρήματα που έχουν πάρει απ΄ όλες τις πηγές χρηματοδότησης, λόγω πανδημίας, έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους ή έχουν καταλήξει σε τραπεζικές καταθέσεις.

Τέλος, ο κ. Κατρίνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών για τον αποκλεισμό όσων είχαν οφειλές προ κορωνοϊού από την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων, αφού από την 1η Ιουνίου απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και χιλιάδες επαγγελματίες δε θα στηριχθούν για να πληρώσουν τα δάνειά τους, τη στιγμή που τα μη εξυπηρετούμενα επαγγελματικά δάνεια υπερβαίνουν το 70% (σε τράπεζες και servicers).

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Αποκατάσταση αδικίας για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευομένων από αυτό νομικών προσώπων δημοσίου δικαίουΒασίλης Κεγκέρογλου: «Η Κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική ασφυξίας των Μέσων Ενημέρωσης, με εκμετάλλευση της πανδημίας, για να υλοποιηθούν σκοπιμότητες»