Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία ομιλίας Μιχάλη Κατρίνη στη συζήτηση για το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»

 • Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα. Το μέτωπο του ελληνισμού είναι ενιαίο. Η ωμή παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ δεν μπορεί να είναι εκτός συζήτησης.
 • Το Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζει τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων με την επισήμανση ότι δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο αυτό κανένα μέτρο μακράς πνοής που να προφυλάσσει μελλοντικά από τέτοιες καταστροφές.

Τέσσερις επισημάνσεις ακόμα:

 • Ενιαίες ημερομηνίες αναστολής καταβολής υποχρεώσεων σε εφορία, δημόσιο, τράπεζες και τοπική αυτοδιοίκηση.
 • Αναστολή καταβολής όλων ανεξαιρέτως των υποχρεώσεων και όχι τμηματικές αναστολές.
 • Αναγκαίο τα μέτρα ανακούφισης να εφαρμοστούν και στις περιοχές που αντιμετώπισαν ανάλογα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές όπως η Ηλεία και το Ηράκλειο. Οριζόντια μέτρα και άμεση ανακούφιση όλων όσων έχουν πληγεί χωρίς περιττή γραφειοκρατία.
 • Εξατομίκευση των ζημιών σε επιχειρήσεις εγκαταστάσεις και καλλιέργειες με διαφάνεια αντικειμενικότητα και αμεσότητα. Άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ.

Για τη διαχείριση της πανδημίας

 • Ανέτοιμη η κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Υπήρξε αδικαιολόγητος εφησυχασμός και γενικευμένη αίσθηση ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο.  Έρχεται σήμερα να παρατείνει προθεσμίες για την χρήση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, την αποδοχή δωρεών, τη λειτουργία υπαίθριων  αγορών, παρατάσεις που θα έπρεπε να είχαν ήδη δοθεί.
 • Απροετοίμαστη η κυβέρνηση και για την εκπαίδευση, καθώς φέρνει μόλις σήμερα στη Βουλή τη χρηματοδότηση αναπληρωματικών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Για την οικονομία

 • Μόνο τρία από τα 12 μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν έρθει στη Βουλή για ψήφιση ώστε να εφαρμοστούν. Πόσο χρόνο χρειάζεται η κυβέρνηση για να εφαρμόσει αυτά που εξαγγέλλει και να στείλει το κατάλληλο μήνυμα στην αγορά και στους επενδυτές;
 • Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά, όμως στο πλαίσιο της έβδομης μεταμνημονιακής αξιολόγησης η κυβέρνηση υποχρεούται να εναρμονίσει τις αντικειμενικές και εμπορικές αξίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις λαικές συνοικίες.
 • Για την αναστολή των πλειστηριασμών πρέπει να αποφασίζει η Βουλή και όχι οι τράπεζες. Αναποτελεσματικό το πρόγραμμα Γέφυρα. Δεν αποτελεί προστασία της πρώτης κατοικίας, δεν προστατεύει ουσιαστικά τους ευάλωτους δανειολήπτες.

ΜΜΕ

 • Το Κίνημα Αλλαγής δεν ψηφίζει το άρθρο για τα ΜΜΕ. Εντελώς άδικη η εξαίρεση των περιφερειακών μέσων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση Χαράς Κεφαλίδου στη Βουλή: «Μη πληρωμή δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ για Θεραπείες Ειδικής Αγωγής για χρόνιες παθήσεις σε μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές»Γιώργος Μουλκιώτης: «Θέμα πολιτικής βούλησης η αναγκαία παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών»