Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία ομιλίας Μιχάλη Κατρίνη, Βουλευτή Ηλείας, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

          «Εκτός ρευστότητας η πλειοψηφία των επιχειρήσεων»

  • Κενό γράμμα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη ρευστότητα. Εκτεταμένος αποκλεισμός πολλών επιχειρήσεων, λόγω αυστηρών κριτηρίων, αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία ρευστότητας για να ανταμείψει την κουλτούρα πληρωμών και να τιμωρήσει αντίστοιχα όσους αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
  • 8 στις 10 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν έλλειψη ρευστότητας
  • Ορατός ο κίνδυνος για απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας και μείωσης τζίρου για το 2020 σχεδόν 50 δις.
  • Σήμερα, πάνω από 200.000 επιχειρήσεις αγωνιωδώς ψάχνουν για ρευστότητα μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής, του μόνου εργαλείου, που μπορεί να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Ως Κίνημα Αλλαγής ζητάμε την αύξηση του ποσού στα 3 δις.
  • Στα 10 δις ανέρχεται το χρηματοδοτικό κενό του Ταμείου Εγγυοδοσίας, όπως επιβεβαιώνει και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
  • Ως Κίνημα Αλλαγής ζητάμε τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% για όλες τις επιχειρήσεις και μηδενική προκαταβολή για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις ως ένα μέτρο έμμεσης ρευστότητας και ταυτόχρονα ένα μήνυμα από τη πολιτική ηγεσία ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
  • Απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση, να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, και ιδίως την επιστρεπτέα προκαταβολή, για να προφέρει μια σανίδα σωτηρίας στις επιχειρήσεις που παρότι κατάφεραν να μείνουν όρθιες μετά από δέκα χρόνια κρίσης και πέντε μήνες εξοντωτικής φορολόγησης, κινδυνεύουν σήμερα μετά από δυο μήνες lockdown. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην εξιχνίαση του κυκλώματος ανομίας»«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»