Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ορισμένες επιχειρήσεις έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν.

Δυο εταιρείες που εκτελούν έργο στα αεροδρόμια προχώρησαν μαζικά στην εφαρμογή της διαλείπουσας εργασίας, μειώνοντας ακόμη και στο μισό τις αμοιβές των εργαζομένων.

Παράλληλα όμως έπαυσαν δεκάδες ακόμη εργαζόμενους (μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου) καίτοι οι εν λόγω υπάλληλοι απασχολούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ουσιαστικά απέλυσαν παράνομα εργαζόμενους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να αποσύρει το άρθρο 9 της ΠΝΠ με την οποία επιτρέπεται η μονομερής κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για το εισόδημα όλων των εργαζομένων.

Στην κρίση της πανδημίας αφενός πρέπει να ζήσουμε όλοι και αφετέρου οι εργαζόμενοι πρέπει να επιβιώσουν.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας, δεν αποτελείλευκή επιταγή, αντίθετα συνοδεύεταιαπό υποχρεώσεις και προϋποθέσειςΑνοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας μελών Κινήματος Αλλαγής