Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Συνταξιούχων Κινήματος Αλλαγής

Συνεχίζοντας τις επικοινωνιακές φιέστες ο Πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα ως «λυδία λίθο» την πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής σύνταξης, στη προσπάθεια της κυβέρνησης να σπρώξει κάτω από το χαλί τα εντεινόμενα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης που δημιούργησαν και συνεχίζουν να επαυξάνουν οι συντηρητικές πολιτικές της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης. 

Η πολυδιαφημιζόμενη ψηφιακή σύνταξη αποτελεί άνθρακα και όχι θησαυρό. Περιορίζεται η εφαρμογή της σε ελάχιστο αριθμό «εύκολών περιπτώσεων» απονομής σύνταξης, αφήνοντας σε αναμονή και ανέχεια περισσότερους από 300.000 συνταξιούχους, που περιμένουν ως και πάνω από τρία χρόνια, την έκδοσή της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησής τους για κύρια, επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν μπορούν να καλύψουν τα αδιέξοδα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης, ως προς τη βιωσιμότητα και το ύψος των παροχών που δημιούργησε ο νόμος του Κατρούγκαλου και επισφράγισε η τωρινή κυβέρνηση το Φεβρουάριο, με το νόμο της «δήθεν» μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν μπορούν να καλύψουν τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι από την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αποδιοργάνωση του ΕΦΚΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής πριν αλλά και κατά την ψήφιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου, κατέθεσε στη Βουλή τη μονή ολοκληρωμένη προοδευτική πρόταση για δίκαιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ασφαλιστικό σύστημα παροχής αξιοπρεπών συντάξεων, με προσδιορισμένους προς τούτο τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά κόλπα και να στραφεί σ’ αυτή καθαυτή την ουσία του ασφαλιστικού συστήματος υιοθετώντας και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Συνάντηση βουλευτών Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής ΤράπεζαςΓιώργος Καμίνης και Παναγιώτης Καρκατσούλης στις φλεγόμενος Κεχριές Κορινθίας: «Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση για περισσότερα μέσα για τους πυροσβέστες μας»