Σε Δηλώσεις

Δήλωση Μ. Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίσκεψη στα χωριά της Φθιώτιδας που είχαν καταστροφές.

Επισκεφτήκαμε σήμερα το Ζηλευτό Φθιώτιδας, το χωριό με τις μεγαλύτερες καταστροφές στο νομό από τις προχθεσινές πλημμύρες.

Δυστυχώς οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, με σοβαρές ζημιές στις υποδομές, στις περιουσίες και στα χωράφια των κατοίκων.

Συζητήσαμε μαζί τους από κοντά, για την κατάσταση, τις άμεσες ανάγκες τους και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταστροφών.

Σκοπός μας, να είμαστε από την πλευρά μας χρήσιμοι:

– για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, αλλά και στα νοικοκυριά και τις περιουσίες των κατοίκων

– για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκτάσεις από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων

– για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο υποδομών και την επαναφορά της απρόσκοπτης καθημερινής λειτουργίας των πληγεισών περιοχών

– για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων για να αποφύγουμε την επανάληψη αντίστοιχων επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Αφήστε την ωραιοποίηση κ. Μητσοτάκη, έχετε μεγάλη ευθύνη για τη δύσκολη πραγματικότητα»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Τραγικές καταστροφές και δραματική η εικόνα στην Καρδίτσα»