Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΘΕΜΑ

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Συνέδρων για το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι προσήλθαν και ψήφισαν περί τα 65.000 μέλη μας,γεγονός που μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Πρόκειται για πολύ υψηλή συμμετοχή ενόψει και των πολύ κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, που έχουμε μπροστά μας.

Χτες τα μέλη μας έστειλαν μήνυμα συσπείρωσης, συστράτευσης και κυρίως ενότητας.

Οι εκλεγμένοι σύνεδροι θα είναι περί τους 3.500 και επιπλέον εκείνοι που θα εκπροσωπηθούν αριστίνδην στο 2ο Συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαρτίου.

Πρόκειται για Συνέδριο που θα αφορά στην πλήρη ενιαία λειτουργία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και τη μετάβαση από τον πολυκομματικό φορέα σε ένα κόμμα που θα λειτουργεί βάσει των αποφάσεων της πλειοψηφίας και με ξεκάθαρο διακριτό πολιτικό αφήγημα.

Για τη σημερινή εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Udo Bullman

Έχουμε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην εν λόγω εκδήλωση.

Είναι απολύτως σαφές ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχει πρόθεση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ένα πλασματικό προοδευτικό προφίλ, με μοναδικό στόχο την προσωπική επιβίωση του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Ο ίδιος είναι ικανός να πετάξει ακόμα και τους βουλευτές του, που επί τέσσερα χρόνια ψήφιζαν τα πάντα για να τον κρατήσουν στην εξουσία, και να τους αντικαταστήσει με όσους πρόθυμα του παρέχουν μία βολική στήριξη. Ακόμη και σε αυτούς, οι οποίοι πριν από μερικές μέρες τον έβριζαν, αν του προσφέρουν μια σανίδα σωτηρίας ή μια… «γέφυρα» για να υποστηρίξει το «προοδευτικό» του αφήγημα, είναι διατεθειμένος να τους ενσωματώσει με το αντίστοιχο αντάλλαγμα στο σχέδιο του.

Το πολιτικό ζητούμενο είναι να αντιληφθούμε ότι η έννοια του προοδευτικού και του Σοσιαλδημοκράτη δεν διαμορφώνεται απλώς και μόνο από το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας. Διαμορφώνεται από την πολιτική που εκφράζει και εφαρμόζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ως αντιπολίτευση πορεύτηκε με τα συνθήματα για κρεμάλες και γερμανοτσολιάδες, για να πάρει την εξουσία στο βωμό της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, κυβέρνησε χέρι-χέρι με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, εφάρμοσε την πιο σκληρή και αχρείαστη μνημονιακή πολιτική και ακόμα και σήμερα συγκυβερνά με τα υπολείμματα της ακροδεξιάς. Με πρακτικές καθεστωτικών παρεμβάσεων στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη και την αποθέωση του κρατισμού. Όλα αυτά κάθε άλλο παρά προοδευτική πολιτική συνιστούν.

Πολάκης, Κουίκ, Κουντουρά, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Μεγαλοοικονόμου θα κάτσουν σήμερα στη δεύτερη σειρά, ώστε να εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας με τη λεοντή του προοδευτικού και του Σοσιαλδημοκράτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει λύσεις στον τόπο. Απλώς και μόνο αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα. Χρειάζεται σύντομα πολιτική αλλαγή με προοδευτικό πρόσημο, την προγραμματική ατζέντα, που έχουμε καταθέσει ως ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2009;