Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9,84 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΆΡΗ ΤΌΛΙΟ

  • Υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με σύγχρονο λόγο χωρίς ιδεοληψίες και δογματισμούς, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος ή να «ζυγίζουμε» κοινωνικές ομάδες και συμφέροντα. Είτε θα στηρίζουμε προτάσεις που συμφωνούμε, προς όφελος του ελληνικού λαού. Είτε θα είμαστε δυναμικά απέναντι, όταν θίγονται τα συμφέροντα εκείνων που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε.

  • Για το «ναι» του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στην άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Προκαλεί έως και γέλιο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που, ενώ ήταν διαπρύσιος κήρυκας κατά του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, τώρα θέλει να καλύψει τον πρώην Υπουργό του, που ενώ χρησιμοποιούσε χυδαιολογίες και ύβρεις, τώρα ψάχνει να κρυφτεί πίσω από τον ίδιο νόμο. Διαβιβάστηκαν χθες στη Βουλή δύο δικογραφίες, που εμπλέκουν το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη. Η μία αφορά στην καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον κ. Στουρνάρα. Προφανώς και δεν εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντά του οποιουδήποτε Υπουργού η καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών και είναι λάθος να το επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.Η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει και να κριθεί ο καθένας για τις πράξεις του

  • Για τις επικείμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Ο Ελληνικός Ποινικός Κώδικας, ασφαλώς και χρειάζεται εκσυγχρονισμό και για αυτό ως χώρος είχαμε συμβάλει στην διαμόρφωση ενός πλαισίου το οποίο έκανε 7 χρόνια για να κατατεθεί στην Βουλή. Ωστόσο η προηγούμενη Κυβέρνηση κατέθεσε το νέο νομοθέτημα χωρίς κανένα περιθώριο διαβούλευσης. Χωρίς το κοινοβούλιο να ασκήσει έλεγχο για το περιεχόμενο των αλλαγών στον νέο Ποινικό Κώδικα. Έστω και τώρα πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να εξασφαλίσουμε ότι αυτές θα έχουν χαρακτήρα προοδευτισμού και εκσυγχρονισμού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει αλάκάρτ αντιμετώπιση, αλλά  ένας συνολικός σχεδιασμός και επιδίωξη ευρύτερων συναινέσεων.

  • Ευέλικτο και επιτελικό Κράτος

Πρόκειται για ζητούμενο που πρώτο το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ το είχε συμπεριλάβει στην ατζέντα του προεκλογικά. Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα γραφής για τον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση της ΝΔ το Κράτος και το μοντέλο αποκομματικοποίησής του, δεν είναι θετικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο διορισμός των Γενικών Γραμματέων, που έρχεται ως συμπλήρωμα στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με τις φωτογραφικές διατάξεις, τα οποία καταταστρατηγούν το νόμο 4369/16 και έρχονται σε αντίθεση με τον αντικειμενικό και διαφανή τρόπο ανάδειξης των προσώπων που στελεχώνουν τις κυβερνητικές θέσεις, τον οποίο θέσπισε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το open.gov. Ελπίζω να μη γυρίσουμε στην περίοδο του 2004-9 με τις γαλάζιες συνεντεύξεις και στο πλαίσιο του κομματικού κράτους εκείνης της εποχής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΑΣ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ