Σε Συνεντεύξεις

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, στο Kontra Channel, στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” με τους δημοσιογράφους Μάκη Κουρή και Γιώργο Σιαδήμα (05.12.2019)

  • Για τα Εθνικά ζητήματα

Τα Εθνικά ζητήματα δεν μπορεί να είναι πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης

Δεν γίνεται να διατυπώνεται μια θέση από την Ελληνική πλευρά η οποία λέει ότι “πάντα η σχέση μας με την Τουρκία είχε πολλά προβλήματα και δυσκολίες”.

Πέραν των δυσκολιών όμως, τώρα έχει πράξεις, παραβιάσεις και μη θεμιτές ενέργειες. 

Πρέπει να περάσει επιτέλους και μια λογική, πρώτα απ’ όλα προς τον Ελληνικό λαό που θα λέει ότι δεν μπορούμε διαρκώς όποτε επιθυμεί η Τουρκία εμείς να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμα μία παραχώρηση.

Έχουμε ένα όπλο, ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε.  Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. πρέπει να δηλώσει άμεσα ότι

  1. Δεν αναγνωρίζει καμία παράνομη οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών
  2. Ότι σε οικονομικές δραστηριότητες σε παράνομα οριοθετημένες θαλάσσιες ζώνες θα επιβάλει κυρώσεις
  3. Ότι σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας ενάντια της χώρας μας είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τις προβλέψεις της συνθήκης της Λισαβόνας περί της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.

Τα Εθνικά μας θέματα αποτελούν ζητήματα μείζονος σημασίας και ειδικά σε κρίσιμες περιόδους, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να έχουμε μία κοινή εθνική γραμμή. Για αυτό τον λόγο ζητήσαμε και ζητάμε τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Είδαμε ότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπως το 2015 για παράδειγμα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών βοήθησε στο να μη βγει η χώρα από την Ευρωζώνη και είναι μείζον, και σήμερα, να σταλεί ένα μήνυμα σύμπνοιας των πολιτικών δυνάμεων για τα εθνικά μας ζητήματα, πρώτον προς την Τουρκία, δεύτερον προς την Ευρώπη και τρίτον βέβαια προς το εσωτερικό της χώρας για να νιώσουν οι Έλληνες ότι οι δυνάμεις μας είναι συντεταγμένες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.